Uloga evropskih univerziteta u socijalnim promjenama - tema sastanka u okviru COST akcije CA18236

22.09.2022


U okviru COST akcije CA18236 “Multi-disciplinary innovation for social change (SHIINE)”, u periodu od 21. do 22. septembra, održan je sastanak na kojem su učestvovali predstavnici Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, v.f. prodekana za nastavu doc. dr Bojan Mašanović i prof. dr Stevo Popović.

Sastanak je održan u Istanbulu, na Bilgi Univerzitetu, a glavna tema o kojoj se raspravljalo je bila uloga univerziteta u socijalnim promjenama. Tokom centralne tribine su se obratili prof. dr Iter Erhart i prof. dr Pinar Uyan Semerci sa Bilgi Univerziteta u Istanbulu (Turska), prof. dr Carmen Paunescu sa Univerziteta za ekonomske studije u Bukureštu (Rumunija), prof. dr Shane O’Sullivan sa Tehnološkog Univerziteta Shannon Midlands Midwest(Irska), dok su, u nastavku sprovedene aktivnosti u okviru četri radne grupe u kojima su učešće uzeli i predstavnici iz Crne Gore. Na kraju je održana i skupština COST akcije u okviru koje je donešen plan rada i budđet za naredni grant period, ističe Mašanović.

Svi članovi crnogorske delegacije, ispred navedeni predstavnici UCG i mr Blažo Jabučanin su učestvovali u radu treće radne grupe (WG3), koja je imala zadatak da pripremi prijavu panela za 18. IFKAD kongresu (International Forum on Knowledge Asset Dynamics) koji će se održati u gradu Matera, u Italiji, od 7. do 9. juna 2023. godine, na temu ”Managing Knowledge for Sustainability”, zaključio je prodekan Mašanović.

Broj posjeta : 110


Pridružite nam se na društvenim mrežama
Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.