Uloga evropskih univerziteta u socijalnim promjenama - tema sastanka u okviru COST akcije CA18236




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U okviru COST akcije CA18236 “Multi-disciplinary innovation for social change (SHIINE)”, u periodu od 21. do 22. septembra, održan je sastanak na kojem su učestvovali predstavnici Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, v.f. prodekana za nastavu doc. dr Bojan Mašanović i prof. dr Stevo Popović.

Sastanak je održan u Istanbulu, na Bilgi Univerzitetu, a glavna tema o kojoj se raspravljalo je bila uloga univerziteta u socijalnim promjenama. Tokom centralne tribine su se obratili prof. dr Iter Erhart i prof. dr Pinar Uyan Semerci sa Bilgi Univerziteta u Istanbulu (Turska), prof. dr Carmen Paunescu sa Univerziteta za ekonomske studije u Bukureštu (Rumunija), prof. dr Shane O’Sullivan sa Tehnološkog Univerziteta Shannon Midlands Midwest(Irska), dok su, u nastavku sprovedene aktivnosti u okviru četri radne grupe u kojima su učešće uzeli i predstavnici iz Crne Gore. Na kraju je održana i skupština COST akcije u okviru koje je donešen plan rada i budđet za naredni grant period, ističe Mašanović.

Svi članovi crnogorske delegacije, ispred navedeni predstavnici UCG i mr Blažo Jabučanin su učestvovali u radu treće radne grupe (WG3), koja je imala zadatak da pripremi prijavu panela za 18. IFKAD kongresu (International Forum on Knowledge Asset Dynamics) koji će se održati u gradu Matera, u Italiji, od 7. do 9. juna 2023. godine, na temu ”Managing Knowledge for Sustainability”, zaključio je prodekan Mašanović.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.