Promocija knjige profesora Bjelice na naučnom simpozijumu u Mostaru




Promocija knjige „Prof.dr.sc. Duško Bjelica Bio-Bibliografija“, koja govori o radu redovnog profesora i prvog i dugogodišnjeg dekana Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, održaće se na prvom Međunarodnom simpozijumu „Kineziterapija u sportu, edukaciji i rehabilitaciji“, 19. aprila, u Mostaru, u amfiteatru Ekonomskog fakulteta, u 17. 00 sati.

O knjizi i radu profesora Bjelice će govoriti kolege iz regiona, Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Među njima su: prof. dr. sc. Marin Ćorluka, Fakultet prirodoslovno-marematičkih i odgojnih znanosti - Sveučiliste u Mostaru, prof.dr.sc.Boris Males, sa  Kineziološkog fakulteta - Sveučilište u Splitu, prof.dr.sc. Munir Talović, Fakultet sporta i tjelesnog odgoja - Univerzitet u Sarajevu i dr.sc.Petra Zaletel, sa Fakulteta za sport, Univerzitet u Ljubljani.   

Ovaj dnovnevni simpozijum, koji će prvog dana obilježiti promocija knjige, organizuju Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti, Fakultet zdravstvenih studija i Daruvarske toplice 19. i 20. aprila 2018. godine.

Knjiga, koju su objavili Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore i Crnogorska sportska akademija, dostupna je na linku ovdje.

Autori biobibliografije, Petar Krivokapić i Nada Drašković, na oko 500 strana, kroz tri cjeline, donose pregled naučnoistraživačkog i stručnog rada profesora Bjelice, kao i literaturu i elektronske izvore koji govore o njemu.

Bibliografija prof. dr Duška Bjelice, počev od 1980. godine zaključno sa prošlom godinom, sadrži 3.208 bibliografskih jedinica, što za personalnu biografiju predstavlja impresivan broj.

Bjelica je kao zaljubljenik u sport, aktivni sportista i učenik Srednje fiskulturne škole u Podgorici, sa 17 godina, postao saradnik najtiražnijeg jugoslovenskog dnevnog sportskog lista „Sport“ iz Beograda. Od tada, u prethodnih 36 godina rada, objavio je 59 autorskih i koautorskih publikacija i veliki broj naučnih i stručnih priloga u zbornicima radova i periodici, koji su objavljivani u Crnoj Gori, regionu i šire.

https://www.researchgate.net/publication/321267566_Bio-Biliografija_prof_dr_Dusko_Bjelica 

https://volimpodgoricu.me/2018/04/17/promocija-knjige-profesora-bjelice-na-naucnom-simpozijumu-u-mostaru

http://portalanalitika.me/clanak/299458/promocija-knjige-duska-bjelice-na-naucnom-simpozijumu-u-mostaru

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.