Jubilarna proslava decenije rada Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje




Jubilarna proslava decenije rada Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore obilježiće deceniju postojanja, u utorak 5. juna, sa početkom u 12 sati, u amfiteatru Fakulteta.

Na svečanoj proslavi biće uručene zahvalnice svim dekanima fakulteta Univerziteta Crne Gore za ostvarenu saradnju tokom proteklog perioda sa Fakultetom u Nikšiću.

Zlatna plaketa za izuzetan doprinos u osnivanju i razvoj fakulteta biće uručena profesoru ovog Fakulteta prof. dr Dušku Bjelici i Blagoju Đukanoviću, koji je Fakultetu poklonio kolekciju sportskih rekvizita, čime je omogućen začetak rada sportskog muzeja na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje. Muzejska kolekcija će biti na uvid javnosti već od 5. juna.   

Priznanja za doprinos koji je uložen u okviru razvoja Centra za dijagnostiku u sportu na ovom Fakultetu, tokom 2017. godine, biće uručena rukometašici Ani Milačić, karatistima Marini Raković i Mariju Hodžiću, kao i džudisti Danilu Pantiću.

Posebna priznanja biće dodijeljena FK Mladost iz Podgorice, osvajačima KUP-a Crne Gore i FK Sutjeska iz Nikšića, šampionima  Crne Gore, klubovima koji će se takmičiti u klasifikacijama za ligu Evrope. 

Posebne plakete biće uručene Košarkaškom klubu Budućnost Voli, koji je izborio učešće u Euro ligi, potom vice prvacima Evrope – kadetskoj košarkaškoj reprezentaciji Crne Gore i juniorskoj vaterpolo reprezentaciji Crne Gore, prvacima Evrope.

Zahvalnice će se uručiti košarkarškim šampionima Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje iz Nikšića, ekipi koja je već treću godinu za redom šampion Luštica bay Studentske lige Crne Gore u košarci, 2016, 2017. i 2018, dok je prošle godine bila i  osvajač međunarodnog memorijalnog turnira „Vedran Jelavić“, u Dubrovniku.

Članovi ovog tima, čiji je trener Vladimir Vuković, su: Petar Kapešić, Olivera Perišić, Lazar Perovanović, Luka Šćepanović, Nikola Popović,  Radonja Pejović, Danilo Zeković,  Dejan Raičević, Milutin Popović, Vaso Popović, Bojan Ratković, Rade Đoković, Nemanja Tomašević, Luka Joković, Marko Krivaćević, Goran Lončar i Milija Vuletić.

 Zahvalnice će biti uručene i Opštini Nikšić, Crnogorskom olimpijskom komitetu, i Udruženju sportskih novinara Crne Gore.

Svečana proslava biće obilježena i dodjelom diploma i priznanja najboljim studentima.  

Najbolji studenti na osnovnim studijama su Vrević Erol - Fizička kultura III godina - prosječna ocjena  “B“ (9.33), Ivana Đuričanin – Sportski novinar III godina – prosječna ocjena “B“ (9.35) i Bojan Ratković  – Sportski trener II godina - prosječna ocjena  “C“ (8.04). Najbolji student na specijalističkim studijama je  Ivan Jovančević - Fizička kultura - prosječna ocjena “B“ (9.20). 

Za završene osnovne studija programa Sportski trener diplome će biti uručene Draganu Gvozdenoviću i Dejanu Dragniću. 

Potom studentima postdiplomskih, Studijskog programa Fizička kultura, među kojima su: Miloš Radoman, Danilo Palević, Miljan Stanišić, Predrag Ljumović, Neda Vujadinović, Branko Novaković, Radovan Đukić i Ivan Raičević (specijalističke primijenjene studije.

Studenti koji su završili postdiplomske specijalističke primijenjene studije, na Sportskom menadžmentu su Dragan Dubljević, Milorad Šutulović, Sekulić Mirjana i Aleksandar Darković.

Diploma će biti uručena i Vladimirki Mirković, za završene postdiplomske magistarske akademske studije na SP Fizička kultura.  

Povodom decenije rada izdata je i monografija: Naših prvih 10 godina  

 

 

 

portalanalitika.me

volimpodgoricu.me

volimpodgoricu.me



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.