Popović član borda direktora Međunarodne federacije za fizičko obrazovanje




Popović član borda direktora Međunarodne federacije za fizičko obrazovanje

Dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore doc. dr Stevo Popović izabran je za člana borda direktora Međunarodne federacije za fizičko obrazovanje (FIEP) za mandatni period 2017-2020. Popović je izabran na Generalnoj skupštini FIEP-a, koja je održana u Goz de Iguazu u Brazilu.

FIEP (Federation Internationale D"education Phisique) je osnovan 1923. godine u Briselu sa ciljem da promoviše razvoj širokog spektra aktivnosti u oblasti fizičkog vaspitanja i sporta, sporta za sve, fitnesa i zdravlja, rekreacije, kao i snalaženja u prirodi, za ljude svih uzrasta i nacija u cijelom svijetu, kao i da podstakne i doprinese međunarodnoj saradnji u ovim oblastima.

„U okviru Međunarodne federacije za fizičko obrazovanje egzistira i FIEP Europe koji će redovni kongres održati 2021. godine u Crnoj Gori, a čiji će organizator biti Crnogorska sportska akademija i Fakultet za sport i fizicko vaspitanje Univerziteta Crne Gore“ - rekao je Popović.

Na skupštini FIEP-a za predsjednika je izabran predstavnik Brazila prof. dr Almir Gruhn, a za potpredsjednika prof. dr Branislav Antala iz Slovačke. Doc. dr Stevo Popovic je član FIEP borda direktora koji broji 20 članova iz isto toliko država.

 

https://www.cdm.me/drustvo/popovic-clan-borda-direktora-fiep/

http://portalanalitika.me/clanak/257415/popovic-clan-borda-direktora-fiep-a

http://www.ucg.ac.me/me/media/press/vijesti/popovic-clan-borda-direktora-medjunarodne-federacije-za-fizicko-obrazovanje

http://rtcg.me/vijesti/drustvo/154060/popovic-clan-borda-direktora-fiep-a.html

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.