Fakultet za sport i fizičko vaspitanje, 20.09.2018

Naučnici Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje učesnici svjetskog kongresa u OpatijiNaučnici Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje učesnici svjetskog kongresa u Opatiji

Naučnici  Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore  učesnici su XII Svjetskog kongresa za analizu performansi u sportu, u Opatiji, od 19. do 23. septembra.

U zvaničnom programu Kongresa prof. dr Duško Bjelica, doc. dr Stevo Popović, dr Bojan Mašanović i mr Marina Vukotić imaju izlaganja na temu analize fizičkih aktivnosti mladih, potom  uticaja fizičkog vježbanja na pojavu simptoma depresije kod starijih osoba, kao i procjene tjelesne kompozocije mladih sportista u Crnoj Gori.

Dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje doc. dr Stevo Popovic istakao je da je Fakultet  partner u organizaciji svjetskog kongresa, čiji je domaćin Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu .

„Budući da je poziv za partnerstvo stigao od Kineziološkog fakulteta iz Zagreba, koji je jedan od vodećih institucija iz naše oblasti, možda i u Evropi, veliko je zadovoljstvo, ali i čast za našu instituciju da smo partneri  u organizaciji ovako prestižnog dogsađaja. Na ovaj način naša institucija je dobila mogućnost da se dalje otvara prema Evropi i internacionalizuje“, istakao je dekan Popović.

U okviru kongresa, organizator je, zajedno sa Hrvatskim nogometnim savezom, organizovao radionicu u kojoj su svoja iskustva prisutnima prenosili selektori hrvatskih i slovenačkih nacionalnih fudbalskih selekcija.

https://www.cdm.me

https://volimpodgoricu.me

http://www.antenam.net

http://www.rtcg.me/vijesti/drustvo/215343/fakultet-za-sport-otvara-se-prema-evropi.html