Rekordan broj radova i učesnika




Rekordan broj radova i učesnika

 

Prijem radova za CSA konferenciju je završen sa do sada rekordnim brojem pristiglih naučnih radova: 151 rad od 311 autora i koautora sa svih kontinenata svijeta.

"Pristigle radove će recenzentski  odbor, koji čine imena iz međunarodne naučne zajednice u oblasti sporta, pregledati do sredine januara. Radove za konferenciju, na temu “Sport, fizička aktivnost i zdravlje: savremene perspektive", razdvojiće po sesijama", kazao je predsjedavajući ove konferencije prof. dr Duško Bjelica, ocijenivši da će biti  najkvalitetnija konferencija do sada.Image

Konferenciju organizuje Crnogorska sportska akademija i Fakultet za sport i fizičko obrazovanje Univerziteta Crne Gore i 12 srodnih fakulteta iz zemalja EU, po prvi put u Dubrovniku od 4. do 7. aprila 2019. godine. Konferencija ima tradiciju dugu 16 godina, a do sada se održavala u Baru, Kotoru, Tivtu, Herceg Novom, Budvi i Podgorici. Prošle godine je okupila oko 350 učesnika iz 24 zemlje svijeta.

Naučni radovi će biti predstavljeni na konferenciji i objavljeni u dva službena naučna časopisa Crnogorske sportske akademije i  jednom partnerskom časopisu. Riječ je o časopisima Sport Mont, Crnogorski časopis za sportsku nauku i  medicinu,  kao i u časopis Journal of Anthropology of Sport and Physical Education, indeksirani u prestižnim svjetskim međunarodnim bazama.

Podsjetimo, CSA konferencija je odnedavno na ICCSPE* listi najprestižnijih svjetskih događaja u oblasti sportske nauke u 2019. godini.

Na konferenciji će biti osam plenarnih predavača, svjetskog renomea, iz svijeta nauke u oblasti sporta. Pored predavanja po pozivu i radionica, i na narednoj konferenciji otvoren je poziv za dvije nagrade: za najboljeg mladog istraživača i najbolju ženu u nauci.

Na konferenciji će biti razmatrana aktuelna pitanja iz svih područja sportske nauke, uključujući i znanja iz  oblasti medicinskih, bioloških, zdravstvenih nauka, bihevioralnih, društvenih nauka, humanističkih, umjetničkih i društvenih istraživanja, politika i praksi vezanih za savremene perspektive sporta, fizičke aktivnosti i zdravlje.

---

**ICSSPE (International Council of Sport Science and Physical Education)  je najveća svjetska mreža organizacija i institucija u oblasti sporta, sportske nauke i fizičkog obrazovanja koja pripada Organizaciji Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESKO).

(Povezana vijest: https://www.ucg.ac.me/objava.php?blog_id=1259&objava_id=37542)

 

https://m.portalanalitika.me/clanak/322582/csa-konferencija-rekordan-broj-radova-i-ucesnika

www.mina.news/crnagora/pristigao-rekordan-broj-radova/amp/

https://m.cdm.me/sport/ostali-sportovi/rekordan-broj-radova-i-ucesnika/

 

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.