Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Antropometrijski testirani prvaci Premijer futsal lige BiH
Profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore obavili su antropometrijsko testiranje prvaka Premijer futsal lige Bosne i Hercegovine - tim Futsal kluba "Mostar SG Staklorad".  

Sportiste su testirali prof. dr Duško Bjelica, mr Jovan Gardašević i Marina Vukotić sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje UCG.

„Dijagnostika u ovom, kao i u drugim sportovima bavi se  otkrivanjem relevantnih karakteristika i sposobnosti, kao i njihove međusobne povezanosti, koje se istražuju primjenom različitih naučno - empirijskih pristupa i metoda. Da bi se kvalitetan plan i program treninga u vrhunskom sportu uspješno realizovao, važno je imati uvid u aktuelno stanje parametara metabolizma“, kazao je prof. Bjelica.

Igrače aktuelnog šampiona Bosne i Hercegovine  testirale su i kolege sa Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru,  predvođeni prof dr Marinom Ćorlukom.

U narednom periodu, Fakultet za sport i fizičko vaspitanje će raditi na formiranju baze podataka  igrača i klubova malog fudbala u regionu, posebno vodeći računa da to budu klubovi koji igraju kvalifikacije za takmičenja u Evropi.

 

https://www.cdm.me/sport/ostali-sportovi/antropometrijski-testirani-prvaci-premijer-futsal-lige-bih/ 

 

Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.