Nikšićani testirali i futsal igrače Square iz Dubrovnika




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Profesori Fakulteta za zport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, prof dr Duško Bjelica, mr Jovan Gardašević i Ivan Vasiljević,  nastavili su sa antropometrijskim mjerenjima u Hrvatskoj  pa su poslije mjerenja Malonogometnih klubova Novo Vrijeme Apfel iz ;akarske i  MNK Vrgorac, realizovali i mjerenje fudbalera MNK Square iz Dubrovnika.

Dubrovčani su  uz ove dvije ekipe izborili učešće u polufinalnim utakmicama državnog prvenstva Hrvatske u malom nogometu, a upravo će im rival u polufinalu biti igrači MNK Vrgorac.

Najveći dubrovački malonogometni klub je proslavio 20 godina postojanja, a najveći uspjeh u svojoj istoriji ostvario je 1998. godine kada su osvojili Kup Hrvatske. Najveći plasmani su dva puta drugoplasirani i tri puta trećeplasirani u Prvoj Hrvatskoj ligi, a ove godine se nadaju da mogu do prve istorijske titule prvaka Hrvatske.

Profesor Bjelica je naglasio da dijagnostika vrhunskih sportista predstavlja temeljni i neizostavni dio planiranja i realizovanja svakog trenažnog procesa i da je cilj svakog vrhunskog sportiste optimizacija ciklusa u sportskom treningu. Takođe je dodao  da će oni ubrzo objaviti naučnu studiju o klubovima malog fudbala iz Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

FOTO GALERIJA

https://www.ucg.ac.me/objava.php?blog_id=1259&objava_id=43005

https://www.ucg.ac.me/objava.php?blog_id=1259&objava_id=44387

https://www.mladiniksica.me/niksicani-testirali-i-futsal-igrace-square-iz-dubrovnika/

 

Image



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.