Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Nakon šampiona Kosova testirani mladi igrači trostrukog prvaka Sjeverne Makedonije
Foto album

Profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore su, nakon mjerenja mladih fudbalera KF "Feronikeli" iz Glogovca, kluba koji je ovogodišnji šampion Premijer lige Kosova, obavili i mjerenje mladih fudbalera KF "Shkëndija", iz Tetova, koji su odbranili titulu prvaka Sjeverne Makedonije i osvojili treću titulu.

https://www.ucg.ac.me/objava/blog/1259/objava/47627-niksicani-testirali-juniore-i-kadete-trostrukog-prvaka-kosova

Direktor Akademije kluba za mlađu generaciju igrača, Erhan Selimi, i treneri Mensur Jakupi i Takshedin Kasami, koji su prisustvovali mjerenjima, dobili su uvid u rezultate potkožnih i visceralnih masti, procentualne vrijednosti mišićne mase i parametre metabolizma.

Mjerenja su realizovali prof. dr Duško Bjelica, mr Jovan Garadašević, mr Ivan Vasiljević sa kolegama iz Prištine, inače doktorandima fakulteta u Nikšiću, dr Fitimom Arifijem i mr Samijem Sermakshajem.

Profesor Bjelica je ukazao da dijagnostika, osim uloge u vrhunskom sportu, značajniju ulogu ima u radu sa mladim sportistima jer omogućava da se utvrde individualne karakteristike i balansira optimizacija trenažnog i takmičarskog procesa.

 

https://hercegovina.in/nakon-sampiona-kosova-testirani-mladi-igraci-trostrukog-prvaka-sjeverne-makedonije/

 

Image

             

Broj posjeta : 82

Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.