Šesti doktorat odbranjen na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

FOTO ALBUM

Šesti doktorat po redu odbranjen je danas  na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, počev od osnivanja studija za sportske nauke UCG, 2010. godine. Riječ je o doktorskoj disertaciji Jovana Gardaševića, pod mentorstvom prof. dr Duška Bjelice.

Disertacija je bila na temu “Senzomotorne performanse dominantne i nedominantne ruke kod vrhunskih sportista”.

Međunarodnu komisiju, pored prof. dr Bjelice, prof. dr Steva Popovića i prof. dr Kemala Idrizovića, sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje UCG, sačinjavali su i profesori srodnih fakulteta, i to prof. dr Zoran Milošević sa Univerziteta u Novom Sadu i prof. dr Selčuk Akpinar sa Univerziteta u Nevšehiru - Turska.  

Gardašević je angažovan kao saradnik u nastavi na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću. Sekretar je i uredničkog odbora naučnog časopisa Sport Mont koji je indeksiran u jednoj od najznačajnijih međunarodnih baza Scopus. Gardaševoć se ističe i objavljenim naučnim radovima u časopisima indeksiranim u WOSU. Jedan je od članova lidera FIEP-a (Fédération Internationale d’Education Physique), jedne od najvećih svjetskih organizacija iz oblasti fizičkog i sportskog obrazovanja. 

Aktivno je igrao fudbal za sve selekcije FK Sutjeska-Nikšić, i dvije godine za seniorski sastav FK Čelik iz Nikšića.  Od 2000. do 2011. radi kao trener u FK Sutjeska-Nikšić, sa svim selekcijama kluba, sa osvojenih više titula prvaka u kadetskoj i omladinskoj konkureciji u Crnoj Gori i jednom vicešampionskom u Jugoslaviji. U ovom klubu je bio na funkcijama sportskog direktora, izvršnog direktora Kluba, a od 2014. godine je savjetnik za sportska pitanja i pitanja transfera u FK “Sutjeska-Nikšić”.

U ovom periodu FK Sutjeska Nikšić bilježi najbolje rezulate u svojoj istoriji, osvoja četiri titule prvaka i jedan Kup Crne Gore.

Gardašević je proglašen za najboljeg sportskog radnika Nikšića u tradicionalnoj anketi „Novinari biraju najbolje“, 2012. godine.

http://www.rtnk.me/me/nik%C5%A1i%C4%87/odbranjen-%C5%A0esti-doktorat-na-fakultetu-za-sport/

https://portalanalitika.me/clanak/337042/odbranjen-sesti-doktorat

https://www.mladiniksica.me/sesti-doktorat-odbranjen-na-fakultetu-za-sport-i-fizicko-vaspitanje/

 

Image

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.