Potpredsjednik FISU i EUSA u posjeti Univerzitetu Crne Gore




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

FOTO GALERIJA

 

Prof. dr Kemal Tamer, dekan Fakulteta za sportske nauke na Instanbul Aydin univerzitetu iz Turske, posjetio Univerzitet Crne Gore, u svojstvu potpredsjednika FISU (Svjetske univerzitetske sportske federacije) i EUSA (Evropske univerzitetske sportske asocijacije), budući da u Crnoj Gori boravi na takmičenju u tenisu koje se održava pod okriljem EUSA.

Sa profesorom Tamerom su u zgradi Rektorata Univerziteta Crne Gore razgovarali predsjednik Upravnog od odbora UCG, prof. dr Duško Bjelica i dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, prof. dr Stevo Popović. Oni su ga bliže upoznali sa strateškim ciljevima UCG, a posebno sa aktivnostima Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, prije svega sa izdavačkom djelatnošću koja se ogleda u tri časopisa (MJSSM, Sport Mont i JASPE) i godišnjom naučnom konferencijom (MSA Dubrovnik 2020), kao i ostalim projektnim aktivnostima koje se ogledaju, prije svega, u Melvana i Erasmus programima razmjene studenata i nastavnika, zatim i u ostalim naučnim i obrazovnim projektima u okviru dostupnih programa u Turskoj i Crnoj Gori.

Akteri navedenog susreta su se rastali sa željom da uspostave tješnju saradnju između njihovih univerziteta i fakulteta sa sport i za nijansu više internacionalizuju svoje institucije, a aktivnosti po tom pitanju će se realizovati u praktičnom smislu, odmah po završetku kolektivnih godišnjih odmora.

Zajedno sa domaćinima na UCG, sa visokim funkcionerom EUSA i FISU, razgovarao je i Ivica Todorović, predsjednik Sportskog studentskog saveza Crne Gore.

https://portalanalitika.me/clanak/340736/potpredsjednik-fisu-i-eusa-u-posjeti-ucg

https://m.cdm.me/sport/ostali-sportovi/potpredsjednik-fisu-i-eusa-u-posjeti-univerzitetu-crne-gore/

 

 

Image

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.