Nakon dvije bronzane medalje takmičara Univerziteta Crne Gore na Evropskom prvenstvu u Zagrebu srebro za Nova Raičevića




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

FOTO GALERIJA 1

FOTO GALERIJA 2

FOTO GALERIJA 3

Novo Raičević je zastao u finalu i ostao na srebrenoj medalji. U finalu je poražen od Szwarnowiecki Damiana iz Poljske sa Univerziteta u Vroclavu.

Raičević je izgubio zanimljiv meč nakon dodjele kazne u golden score-u.

Treba napomenuti da je Szwarnowiecki aktuelni svjetski i evropski juniorski prvak, a ima peto mjesto na planetarnom seniorskom prvenstvu.

Student Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, Novo Raičević je već ranije obezbijedio prvu srebrenu medalju na prvenstvu Evrope u Zagrebu za Univerzitet Crne Gore. On je u prvom meču bio slobodan, dok je u drugom savladao Njemca Hoehla wazarijem čime je obezbijedio prolaz u četvrt finale. U  trećem meču savladao predstavnika Španije atraktivnim bacanjem (tehnika-Ura nage) i ipponom ostvario prolaz u polufinalnu rundu.

Raičević je prvi džudista Univerziteta Crne Gore koji je učestvovao u finalu prvenstva Evrope. I konačno, on je pobjedom u polufinalnom meču sa predstavnikom Francuske, kao i u prošlom meču bacanjem Ura nage tehnikom, obezbijedio prolaz u finalnu rundu, čime je osigurao srebrnu medalju, član je Džudo kluba Akademik iz Nikšića.

To je treća medalja za Univerzitet Crne Gore. Podsjetimo prije Raičevića, bronzane medalje osvojili su Ženski kata tim u karateu u sastavu Jovana Marić, Milica Bjelica i Mia Roganović , te kik bokser Danilo Jeknić.

Zvezdan Đukić, takođe student Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore je u drugoj repersaž borbi izgubio od predstavnika Holandije i time završio takmičenje kao sedmoplasirani takmičar u njegovoj kategoriji (-100kg). Inače prije toga Đukić je u prvoj borbi do 100 kg savladao Lescana Capdevila ipponom na samom startu meča. Poražen u drugom meču protiv predstavnik Poljske ipponom u golden score-u. Đukić je u repersažu protiv predstavnika Njemačke ostvario pobjedu na samom startu meča atraktivnim bacanjem (tehnika-Ura nage) i ipponom nastavio borbu za bronzanu medalju, ali tu je zastao.

Inače , Jovana Nikić student Filozofskog fakulteta UCG iz Nikšića koja se borila protiv predstavnice Bjelorusije Kandratsyeve u kategoriji +78 kg izgubila je prvi meč ipponom. U repersaž borbi izgubila od predstavnice Ukrajine Mill i time završila učešće na takmičenju.

Sjutra, u subotu će biti uručene na svečanoj ceremoniji bronzane medalje Ženskom karate kata timu koji nas je prvi obradovao osvojenom medaljom.

https://www.ucg.ac.me/objava/blog/10/objava/50228-nakon-zenskog-kata-tima-u-karateu-bronzana-medalja-sa-prvenstva-evrope-i-danilu-jeknicu

https://www.ucg.ac.me/objava/blog/10/objava/50226-zenski-kata-tim-univerziteta-crne-gore-osvojio-bronzanu-medalju-na-evropskom-studentskom-prvenstvu-u-karateu

https://m.portalanalitika.me/clanak/341641/raicevic-obezbijedio-srebro

http://reprezentacija.me/srebro-za-nova-raicevica-u-zagrebu/

 

Image

 

 

 

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.