Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Testirani košarkaši francuskog šampiona i euroligaša Asvela
FOTO GALERIJA

Profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore iz Nikšića obavili su u Kolašinu testiranje košarkaša Asvela, šampiona Francuske i budućeg redovnog učesnika Evrolige. Igračima su izmjerene antropometrijske mjere i dobijeni podaci o visini tijela, procentualnom sadržaju masti u strukturi tijela košarkaša, procentualne vrijednosti mišićne mase, koštane mase i parametri metabolizma. Takođe, izmjerene su i vrijednosti kožnih nabora na pojedinim segmentima tijela.

„Zahvaljujemo se Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje što nam je pomogao u detekciji trenutnog stanja naših košarkaša. Ovo će nam poslužiti u daljem programiranju treninga i praćenju efekata treninga u okviru pripremnog perioda“ istakao je Terens Parker, pomoćni trener Zvezdana Mitrovića u stručnom štabu Asvela.

Asvel boravi u Kolašinu u sklopu priprema za nastupajuću sezonu u kojoj ima visoko izražena očekivanja i potvrdu dosadašnjih uspjeha.

„Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerzitet Crne Gore će nastaviti da testira vrhunske sportiste, jer je to neophodan uslov u dijagnostici i kreiranju trenažnih procesa, a antropometrijske mjere su posebno važne kod košarkaša, uzevši u obzir da je to sport u kojem dominiraju visina i masa tijela, kao i motoričke sposobnosti kao što su snaga, brzina, agilnost“, rekao je doc. dr Milovan Ljubojević.

Mjerenje su realizovali, pored doc. dr Milovana Ljubojevića i dr Jovan Gardašević i mr Ivan Vasiljević.

Azurima su zahvalni sa UCG jer su uzorak ispitanika proširili sa tako atraktivnom ekipom i međunarodno priznatim sportskom kolektivom.

 

https://m.cdm.me/sport/kosarka/crnogorski-profesori-testirali-ekipu-tonija-parkera-i-zvezdana-mitrovica/

https://www.aktuelno.me/sport/ucg-profesori-fakulteta-za-sport-testirali-kosarkase-asvela/

https://onogost.me/drustvo/testirani-kosarkasi-francuskog-sampiona-euroligasa-asvela

 

Image

Dokumenti

Broj posjeta : 170

Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.