Zaključen sporazum o saradnji sa Koledžom Universi iz Prištine




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

FOTO GALERIJA

Dekani nikšićkog Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje i Fakulteta za fizičku kulturu, sport i rekreaciju Koledža Universi iz Prištine, prof. dr Stevo Popović i dr Fitim Arifi, potpisali su sporazum o saradnji.

Novim sporazumom uvećao se impozantan broj zaključenih sporazuma koje je Fakultet za sport, od svog osnivanja 2008. godine, potpisao sa inostranim visokoškolskim institucijama iz oblasti sportskih nauka, čime se nastavlja uvećavanje međunarodne prepoznatljivosti fakulteta.

Prema Popovićevim riječima, uspostavljena saradnja sa još jednom visokoškolskom ustanovom iz regiona, imaće višestruki značaj za oba fakulteta, naročito kada je riječ o razmjeni studenata, nastavnika, saradnika i istraživača, kao i izvođenju zajedničkih naučno-istraživačkih projekata.

Sa druge strane, Arifi ističe da će ovaj sporazum poslužiti za razmjenu akademskih i kulturnih iskustava studenata i profesora, a posebno mu je veliko zadovoljstvo što će prvi zajednički projekat biti suorganizacija godišnje naučne konferencije koju će skupa organizovati u Cavtatu.

Koledž Universi je univerzitet koji je osnovan 2005. godine i ima dva fakulteta: Fakulteta za fizičku kulturu, sport i rekreaciju i Fakultet za zdravstvenu njegu. Na ovom fakultetu trenutno ima 500 aktivnih studenata.

Image
Image

 

https://www.ucg.ac.me/objava.php?blog_id=1259&objava_id=51714

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.