Lejla Kordić, najbolji student Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje za studijsku godinu 2019/20




Lejla Kordić, najbolji student Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje za studijsku godinu 2019/20

Studentkinja Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, na smjeru Sportski novinari i treneri, Lejla Kordić (9.43) proglašena je za najboljeg studenta svog fakulteta za tekuću studijsku godinu 2019/20.

O putu do postizanja cilja, zalaganjima, aktivnostima na fakultetu, motivaciji, planovima za budućnost u profesionalnom smislu i savjetima za buduće kolege razgovarali smo njom.

Lejla kaže da Fakultet za sport i fizičko vaspitanje pruža studentima mogućnost da kroz praktičnu nastavu spoje teoriju i praksu.

„Smatram da su za fakultet, čiji sam student, potrebna usavršavanja iz raznih oblasti a podrazumijevaju bavljenje sportom, što se kod nas praktikuje“, rekla je ona.

Kaže da su za svaki uspjeh su potrebna odricanja, ali i da plod tog uspjeha koji se na kraju ostvari, u ovom slučaju nagrada za najboljeg studenta fakulteta, vrijedan je svakog truda i žrtve.

„Za mene ova nagrada predstavlja podstrek za dalja usavršavanja i nove pobjede. Mislim da će me učiniti ambicioznijom i doprinijeti da se ne zaustavim na postojećem uspjehu, već da radim i da se borim za nova znanja i dostignuća“, dodala je studentkinja.

Lejla je rekla da se njeni planovi za budućnost fokusiraju na dalje profesionalno usavršavanje, odnosno da u predstojećem periodu planira da upiše master studije. Takođe, u planu joj je da se prijavi za program mobilnosti Erasmus +, za koji smatra da doprinosi sticanju novih znanja, prijateljstava i iskustava.

Budućim studentima poručuje da se vode izjavom Horasa Mana koji kaže: "Učenje je kao veslanje uzvodno, čim se prestane, odmah se kreće unazad“.

„Rad,red i disciplina su faktori koji jedino mogu da nas učine uspješnijim. Studentima Fakulteta za sport i fizicko vaspitanje poručujem da izborom ovog Fakulteta ne mogu pogriješiti, jer sport danas predstavlja neizostavan dio života“, zaključuje Lejla.

Image



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.