Testirane košarkašice Celja – šampionke Slovenije




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Foto album

Još jedno u nizu mjerenja sa vrhunskim sportistima, obavili su profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore u “Bemax Areni” i to sa košarkašicama Cinkarna Celje iz Slovenije.

Igračicama su uzete antropometrijske mjere i podaci o visini tijela, procentualnom sadržaju masti u strukturi tijela košarkašica, procentualne vrijednosti mišićne mase, koštane mase i parametri metabolizma. Takođe, izmjerene su i vrijednosti kožnih nabora na pojedinim segmentima tijela.

“Zahvalan sam profesorima i Fakultetu za sport što smo dobili ovako značajne podatke u daljoj dijagnostici naših igračica”, istakao je Damir Grgič, šef stručnog štaba aktuelnog slovenačkog šampiona i osvajača nacionalnog kupa.

Mjerenje su obavili doc. dr Milovan Ljubojević i doc. dr Danilo Bojanić.

“Dijagnostika predstavlja neizostavan dio trenažnih tretmana. Trudićemo da svoju bazu obogatimo sa još nekoliko ženskih košarkaških klubova iz regije, na osnovu čega možemo modelirati određene poželjne karakteristike i sposobnosti koje košarkašice određenog nivoa takmičenja trebaju posjedovati. Hvala stručnom štabu Celja na ukazanom povjerenju I ostvarenoj saradnji”, istakao je doc. dr Milovan Ljubojević.

Košarkašice Celja borave u Podgorici gdje će odigrati meč protiv košarkašica Budućnost Bemax, u okviru WABA regionalne lige.

Medijske objave: 

https://www.onogost.me/drustvo/testirane-kosarkasice-celja-sampionke-slovenije

Image

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.