Antropometrijsko mjerenje seniorske vaterpolo reprezentacije Gruzije u Podgorici pred EP u Budimpešti




Antropometrijsko mjerenje seniorske vaterpolo reprezentacije Gruzije u Podgorici pred EP u Budimpešti

FOTO GALERIJA

U sklopu priprema za prvenstvo Evrope u Budimpešti, u Podgorici se održava turnir u kome učestvuju reprezentacije koje će biti učesnice Evropskog prvenstva. Profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore prof.dr Duško Bjelica sa saradnicima Jovanom Gardaševićem i Ivanom Vasiljevićem su u Podgorici obavili mjerenje igrača reprezentacije Gruzije.

Osim reprezentativaca Gruzije, mjerenja su realizovana i sa reprezentativcima Crne Gore, Francuske i Njemačke koje će učestvovati na Evropskom prvenstvu u Budimpesti od 12. do 26. januara.

Profesor Bjelica je naglasio da se kroz odnos parametara mišićnog i masnog tkiva poboljšavaju parametri sportista, jer prekomjerno nagomilavanje masti, osim što dovodi do dehidracije organizma sportista, ima čitav niz negativnih efekata koji otežavaju iskorišćavanje kiseonika.

Navedenim mjerenjima je prisustvovao i selektor reprezentacije Gruzije Revaz Čomahidze koji se zahvalio profesoru Bjelici i njegovim saradnicima na realizovanim mjerenjima.

Vezane vijesti :

https://www.ucg.ac.me/objava.php?blog_id=1259&objava_id=60107

 

Image



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.