Testirani fudbaleri Vardara najtrofejnijeg kluba u Sjevernoj Makedoniji




FOTO GALERIJA

Danas su u Trening kampu fudbalskog kluba Vardar u glavnom gradu Sjeverne Makedonije, profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore obavili antropometrijsko mjerenje igrača fudbalskog kluba Vardar prvoplasirane ekipe Prve makedonske fudbalske lige. Fudbalski klub Vardar je najtrofejniji klub Sjeverne Makedonije sa sedam osvojenih trofeja.

Uvid u kompletne indikatore morfološke dijagnostike imali su sef strucnog staba Aleksandar Vasoski sa svojim saradnicima i kondicioni trener Mihajlo Kostić.

Mjerenja su realizovali prof. dr Duško Bjelica sa saradnicima dr Jovanom Gardaševićem i mr Ivanom Vasiljevićem naišavši na topao prijem domaćina, koji su im tom prilikom ustupili sve svoje raspoložive kapacitete za ovaj posao.

Profesor Bjelica je naglasio bazičnu i esencijalnu važnost morfoloških mjerenja u fudbalu koja se implementira kroz racionalan odnos parametara mišićnog i masnog tkiva, a samim tim i poboljšavaju sportske performanse.

Takođe je dogovoreno da se saradnja Fakulteta za sport i fizicko vaspitanje Univerziteta Crne Gore i fudbalskog kluba Vardar nastavi i u jos nekim segmentima, zaključio je profesor Bjelica.

Medijske objave:

https://www.mladiniksica.me/izvrsena-antropometrijska-mjerenja-fudbalera-vardara/amp/

 

Image



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.