Zimski sportovi Nikšićana na Kopaoniku




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

GALERIJA 1

GALERIJA 2

GALERIJA 3

GALERIJA 4

GALERIJA 5

GALERIJA 6

 

Završena je praktična nastava skijanja za jednu grupu studenta treće godine Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore na Kopaoniku, a druga grupa je uveliko na stazi i uči vještine skijanja na padinama ove planine do 30. januara 2020. godine. 

- Nema povreda. Nastava se odvija besprekorno. Baš smo oduševljeni zalaganjem studenata , ističe mr Dragan Baćović

Toliki elan za učenjem novih vještina nije iznenađenje nikakvo jer ovi mladi ljudi žele da se što bolje osposobe za profesionalni rad koji ih čeka nakon školovanja.

Nastava skijanja se realizuje u okviru predmeta Zimski sportovi, za studente studijskih programa Fizička kultura i zdravi stilovi života i Sportski novinari i treneri. Svakog dana, studenti imaju po šest časova nastave.

Predmetni profesor koji vodi studente je doc.dr Danilo Bojanić, a saradnici  u nastavi su mr Dragan Baćović i Erol Vrević.

Među studentima, sa programa Fizička kultura i zdravi stilovi života, su Nikola Agramović, Danilo Barjaktarović, Luka Božović, Rastko Božović, Mileta Bulatović, Jovana Dragašević, Aleksa Dragnić, Anđela Dujović, Andrija Joković, Jovica Kontić, Miljan Kovačević, Adam Ljiljanić, Aldijana Nedović, Andrija Pavićević, Miloš Radinović, Ilija Radivojević, Teodora Rakočević, Petar Razić, Marija Terzić, Ivan Tomašević, Mašo Vuksanović, Luka Zečević, Nikola Žižić, Milica Radulović, Predrag Đurišić, Goran Ražnatović.

Sa programa Sportski novinari i treneri učestvuju studenti: Pavle Pavićević, Vasilije Grbović, Maja Iković, Olja Živković, Miloš Jovović, Danilo Marković, Ivan Đurović.

- Zadovoljan sam zalaganjem i disciplinom u radu svih studenata. Pokazuju zavidan voljni momenat da što više usvoje praktičnog znanja iz skijanja. Imamo i solidne uslove za rad što su dobri preduslovi da uz vidan napredak okončamo ovaj boravak na terenskoj nastavi , ističe prodekan za nastavu Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje UCG doc dr Danilo Bojanić.

Ekspedicija Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore iz Nikšića je na skijaškim stazama od 9.30 do 16 h, a na skijalištu već od 9.00 časova.

 

 

Atmosfera sa skijanja prethodne grupe dostupna je u foto galeriji i video snimcima u nastavku: 

Vezani članci: 

Nikšićani zadovoljni praktičnom nastavom skijanja 

Studenti Univerziteta Crne Gore od danas na praktičnoj nastavi skijanja na Kopaoniku

Image

 

 

 

FOTO GALERIJA 1 ; FOTO GALERIJA 2FOTO GALERIJA 3FOTO GALERIJA 4; FOTO GALERIJA 5

 

 

 

 

Medijske objave:

https://www.mladiniksica.me/nova-grupa-studenata-uci-vjestine-skijanja-na-kopaoniku/amp/

https://m.portalanalitika.me/clanak/356937/nova-grupa-studenata-uci-vjestine-skijanja-na-kopaoniku

https://fosmedia.me/mobile/infos/drustvo/nova-grupa-studenata-ucg-uci-vjestine-skijanja-na-kopaoniku

https://m.portalanalitika.me/clanak/357171/nova-grupa-studenata-ucg-uci-vjestine-skijanja-na-kopaoniku

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.