CSA konferencija  u program uključila školu Balkanskog instituta za nauku i inovacije (BISI)




CSA konferencija  u program uključila školu Balkanskog instituta za nauku i inovacije (BISI)

U okviru prestižne međunarodne naučne konferencije Crnogorske sportske akademije, od 2. do 5. aprila 2020. godine, u Dubrovniku, održaće se trening škola Balkanskog instituta za nauku i inovacije (BISI) na temu „Kako pripremiti, napisati i objaviti naučni rad“.

Dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore prof. dr Stevo Popović navodi da je organizator škole, Balkanski institut za nauku i inovacije (BISI) - nastao kao rezultat strateške saradnje Univerziteta Crne Gore i Univerziteta Azurne obale iz Francuske.

Image „Za ovu školu prijavili su se kandidati iz oblasti društvenih nauka, gdje su prednost imali studenti master i doktorskih studija iz oblasti sporta i ekonomije. Škola će se posebno fokusirati na izazove povezane sa savremenim složenostima objavljivanja u visoko rangiranim časopisima u području društvenih nauka“, pojasnio je Popović.

On je dodao da se na ovaj način gradi mreža koja predstavlja sve širu naučnu zajednicu koja se okuplja oko konferencije koja privlači veliki broj poznatih naučnika iz cijelog svijeta.

„Jedan od ključnih ciljeva godišnje konferencije je promocija mladih istraživača i podsticanje istraživanja u skladu sa savremenim trendovima. U tom cilju, uspostavljena je Nagrada za mlade istraživače (YRA) koja će ove godine biti dodijeljena četvrti put“, kazao je dekan Popović.

Pored promocije mladih, promoviše se, dodaje on, i doprinos žena u nauci, pa je u tom pogledu uspostavljena i Nagrada za žene istraživače.

"Vrijedno je podsjetiti da se konferencija, u okviru koje se održava BISI škola, organizuje u saradnji sa Fakultetom za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore i drugim međunarodnim partnerima, kao i pod pokroviteljstvom tradicionalnih i novih partnera", naveo je Popović.

On je podsjetio i na sve veći značaj konferencije, sada već 17. izdanja, koja iz godine u godinu sve više privlači pažnju naučnika iz cijelog svijeta. Na sajtovima prestižnih svjetskih organizacija najavljena je na listi međunarodnih događaja za 2020. godinu, i to na sajtu Internacionalne asocijacije učesnika olimpijske akademije (IOAPA) i na internet platformi Evropskog koledža sportskih nauka (ECSS) koji ima opsežnu saradnju sa naučnom zajednicom na svjetskom nivou.

Dodata vrijednost koju ovogodišnja konferencija pruža je činjenica da se prihvaćeni radovi naučnika koji će biti prezentovani na konferenciji (usmeni ili u poster prezentaciji), objavljuju u prestižnom časopisu, crnogorskom časopisu za sportske nauke i medicinu „ Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine“, koji, na engleskom jeziku, izdaje Crnogorska sportska akademija i Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore.

Navedeni časopis je indeksiran u najprestižnijim svjetskim bazama podataka, kao što su, prije svega Web of Science (WOS) i Scopus, ali i Index Copernicus, DOAJ, SCImago, SPORTDiscus, ERIH PLUS, ProQuest, Open Academic Journals Index, Google Scholar, SHERPA/RoMEO, Crossref, NLM Catalog, Islamic World Science Citation Center, i ROAD.

 

Vezane vijesti :

https://www.ucg.ac.me/objava/blog/1259/objava/56574-najprestizniji-naucni-skup-iz-sportskih-nauka-u-dubrovniku-od-2-do-5-aprila-2020-godine

 

Medijske objave:

https://www.portalanalitika.me/clanak/csa-konferencija-u-program-ukljucila-skolu-balkanskog-instituta-za-nauku-i-inovacije

 

Image



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.