Martovsko izdanje naučnog časopisa MJSSM već dostupno onlajn




Martovsko  izdanje naučnog časopisa MJSSM već dostupno onlajn

Novi broj crnogorskog časopisa za sportsku nauku i medicinu Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine (MJSSM), jedini časopis u Crnoj Gori koji je indeksiran u dvije svjetske baze podataka, Web of Science i Scopus,  izlazi iz štampe u martu, a već je dostupan na linku http://www.mjssm.me/.

Martovsko izdanje donosi 10 naučnih radova koja potpisuju poznata imena 38 naučnika iz svih krajeva svijeta. Riječ je o naučnicima iz SAD-a, Turske, Španije, Islanda,  Irana,  Portugala, Ujedinjenog Kraljevstva, Poljske.  

Sa naučnog aspekta, pojedine teme koje se obrađuju u časopisu MJSSM su podrška trenerima u praktičnom radu.

Autori, između ostalog, obrađuju i teme kao što je  promocija fizičke aktivnosti  i studentska percepcija igre Pokemon Go, učinci šestonedjeljnih  treninga košarkaša na pijesku naspram treninga na parketu, doping i stavovi turskih sportista, uticaj vježbi u bazenu kod starijih žena. Ovo su samo neke od istraživanja na aktuelne teme u oblasti sportskih nauka i medicine, uključujući sve aspekte zdravlja i sporta koje su uključene u ovaj časopis.   

Glavni urednici ovog časopisa prof. dr Duško Bjelica i prof. dr Stevo Popović navode da će, prema dosadašnjoj statistici i citiranosti na svjetskom nivou, časopis  imati svoj najveći domet u 2020. godini

„MJSSM  časopis će biti ponovo procijenjen od Web of Science, a dosadašnje indikacije ukazuju da će časopis biti uključen u baze  CIE (Science Citation Index Expended) i SSCI (Social Science Citation Index), čime će imati  veći nivo uticaja“, stoji u uvodnoj riječi urednika koji su izrazili zahvalnost na ovakvom uspjehu autorima i čitaocima.

Radovi koji se objavljuju u ovom časopisu su prihvaćeni i prezentirani abstarkti (usmeni ili u prezentaciji), u okviru konferencije koju organizuje Crnogorska sportska akademija u saradnji sa Fakultetom za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore i drugim međunarodnim partnerima, kao i pod pokroviteljstvom tradicionalnih i novih partnera.

Elektronsko izdanje časopisa dostupno je na linku  http://www.mjssm.me/

Medijske objave:

https://fosmedia.me/mobile/infos/drustvo/martovsko-izdanje-naucnog-casopisa-mjssm-vec-dostupno-onlajn

http://m.portalanalitika.me/clanak/358903/martovsko-izdanje-naucnog-casopisa-mjssm-vec-dostupno-onlajn

https://www.mladiniksica.me/martovsko-izdanje-naucnog-casopisa-mjssm-vec-dostupno-onlajn/

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.