Testirani kadeti i omladinci FC Ballkani lidera Superlige Kosova




FOTO GALERIJA - KADETI

FOTO GALERIJA - JUNIORI

Poslije mjerenja seniora FC Ballkani iz Suve Reke, profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore su realizovali i mjerenje njihovih nasljednika kadetskog i omladinskog uzrasta.

Fudbalski klub Ballkani koji je osnovan 1947. godine trenutno se nalazi na prvom mjestu Superlige Kosova. Juniori FC Ballkani su aktuelni šampioni Superlige Kosova i trenutni lideri u ovogodišnjem šampionatu u istoj ligi u njihovom uzrastu.

U našoj školi FC Ballkani ima preko 300 polaznika i 7 trenera, istakao je sportski direktor kluba Lulzim Kolgeci. Osim njega navedenim mjerenjima su prisustvovali i trener kadeta Armend Kolgeci i trener omladinaca Ismet Minishi koji su imali na uvid kompletnu analizu realizovanih mjerenje.

Mjerenje su obavili prof. dr Duško Bjelica, prof. dr Stevo Popović, dr Jovan Gardašević i dr Ivan Vasiljević sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, kao i dr Fitim Arifi i dr Sami Sermaxhaj sa Universi Koledza u Prištini.

Profesor Bjelica saopštio je da je adaptacija organizma mladih sportista na velika opterecenja tokom trenažnog procesa moguca ukoliko se ispune svi indikatori koji se tiču kinezioloskih i dijagnostičkih procedura.

Vezane vijesti:

https://www.ucg.ac.me/objava.php?blog_id=1259&objava_id=64423

https://www.ucg.ac.me/objava.php?blog_id=1259&objava_id=60831

https://www.ucg.ac.me/objava.php?blog_id=1259&objava_id=63923

Image



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.