Antropometrijsko mjerenje prvotimaca SC Gjilani superligaša Kosova u fudbalu




FOTO GALERIJA

Danas su u Gnjilanima profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore obavili antropometrijsko mjerenje igrača fudbalskog kluba SC Gjilani.

Klub je osnovan 1945. godine pod nazivom Crvena Zvezda, a od 1995. godine nosi naziv SC Gjilani. U svojoj istoriji osvojili su Kup i Superkup Kosova.

Kompletnu analizu morfoloških parametara dobilli su sportski direktor Sallah Sherifi, trener Gentia Mezami, pomoćni trener Alban Hyseni, kondicioni trener Coradi i trener golmana Afrim Ajdini.

Mjerenje bioelektričnom impedansom za analizu sastava tijela realizovali su prof. dr Duško Bjelica, prof. dr Stevo Popović, dr Jovan Gardašević i dr Ivan Vasiljević sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore kao i dr Fitim Arifi i dr Sami Sermaxhaj sa Universi Koledža u Prištini.

Profesor Bjelica je saopštio da su igračima bioelektričnom impedansom izmjerene vrijednosti mišićne i masne mase, kao i parametri metabolizma. Mišićna masa poboljšava sportske performanse u aktivnostima koje zahtijevaju veće motoričke potencijale, zaključio je prof.dr Duško Bjelica.

 

Medijske objave:

https://www.portalanalitika.me/clanak/antropometrijsko-mjerenje-prvotimaca-sc-gjilani-superligasa-kosova

 

Image



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.