Poziv budućim studentima: Uz znanje i zdravlje nudimo vam sport i zdrave stilove života




Poziv budućim studentima: Uz znanje i zdravlje nudimo vam sport i zdrave stilove života

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje UCG poziva sve buduće studente da budu dio sjajnog kolektiva!

 

Dragi studenti,

Od svog osnivanja, u junu 2008. godine, Fakultet za sport i fizičko vaspitanje UCG djeluje kao samostalna univerzitetska jedinica na Univerzitetu Crne Gore i od tog momenta dobija šansu da samostalno razvija svoju budućnost i prati svjetske trendove u punom smislu te riječi. U proteklom periodu, naš glavni cilj je bio da postavljamo temelje koji će naše studente učiniti građanima globalnog svijeta, i dati im šansu da postanu nastavnici, treneri, novinari i naučnici prepoznati mnogo šire od granica naše države.

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje UCG omogućava razvoj sportske industrije u Crnoj Gori te razvoj fizičkog vaspitanja, sporta, rekreacije i kineziterapije, pružajući studentima kvalitetno visoko obrazovanje temeljeno na principima najnovijih svjetskih naučnih dostignuća; osposobljavanje budućeg kadra za rad u nastavnom procesu, obrazovanje kadra za rad sa djecom i omladinom u sportskim organizacijama, školicama sporta i drugim organizovanim sportskim udruženjima, kao i obrazovanje kadra za rad u sportsko-rekreativnim centrima i sportskom turizmu.

Stoga, naš Fakultet predstavlja raznoliku i živopisnu zajednicu posvećenu nastavi i nauci, koja iz trena u tren napreduje najdužim mogućim koracima. Pomenuti napredak se ogleda kroz razvoj izuzetnih potencijala svih članova naše zajednice, prije svega studenata, na koje možemo biti ponosni jer se njihova aktivnost rapidno susrijeće i izvan naše institucije, prije svega kroz učešće u raznim projektima, ali i kroz mobilnost koja je sve zastupljenija.

Otpočinjanjem studiranja donosite jednu od najvažnijih odluka da li ćete ulagati u znanje koje može na najbrži i najlakši način da promijeni vaše živote. Vaša odluka je važna jer ne postoji isplativiji životni projekat od ulaganja u znanje i zdravlje.

 Fakultet za sport i fizičko vaspitanje UCG vam nudi dva reformisana studijska programa kada su u pitanju osnovne akademske studije:  Fizička kultura i zdravi stilovi života i studijski program Sportski novinari i treneri. Takođe u ponudi su i dvogodišnje master studije i za one najambicioznije doktorske studije Fizička kultura u trajanju od tri godine.

Želimo vam dobrodošlicu na Fakultet za sport i fizičko vaspitanje UCG, napravite pravi izbor uz naš moto „Znanje i Zdravlje“.

 

 

 

Medijske objave :

https://www.portalanalitika.me/clanak/poziv-buducim-studentima-uz-znanje-i-zdravlje-nudimo-vam-sport-i-zdrave-stilove-zivota

 

 

Smjernice za polaganje prijemnog ispita za upis na prvu godinu studija

 

 

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.