Fakultet za sport i fizičko vaspitanje UCG uz kontinuiran rad spreman za doček budućih studenata




Fakultet za sport i fizičko vaspitanje UCG uz kontinuiran rad spreman za doček budućih studenata

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore sprovodi sve pripremne aktivnosti kako bi spremno dočekao buduće studente-brucoše, pa se promotivne aktivnosti, u skladu sa aktuelnom situacijom, organizuju elektronskim putem, saopštio je prodekan za nastavu ovog fakulteta doc. dr Danilo Bojanić.

"Zainteresovanim maturantima, tri puta sedmično, nudimo onlajn komunikaciju putem koje dobijaju odgovore na sva pitanja vezana za studiranje na našem fakultetu. Takođe, na sajtu fakulteta, dostupne su informacije o potrebnim dokumentima za prijavu, prijemnom ispitu, studijskim programima, opisu poslova koje mogu obavljati nakon svršenih studija i slično", kazao je prodekan za nastavu.

On objašnjava da je interesovanje za upis na studijske programe na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje uvijek veće od predviđenog broja studenata konkursom.

Image"Kriterijumi koji su definisani, kao i rezultati na prijemnom ispitu, pokazali su se kao odličan proces selekcije, pa ne upišu uvijek svi koji su se prijavili, već najbolji od njih. Želim da napomenem da svake godine pripremamo kandidate za prijemni ispit, pa zainteresovani kandidati mogu sa našim nastavnim kadrom uvježbavati aktivnosti koje ih očekuju na prijemnom ispitu", kaže on.

Kako mladi ljudi prepoznaju značaj i povećanu svijest građana o zdravim stilovima života i imaju viziju čime bi se, u tom pogledu, mogli baviti nakon dobijanja fakultetske diplome, prethodne studijske godine gotovo sva mjesta, na dva studijska programa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, bila su popunjena.

"Upisali smo 51 studenta na studijskom programu Fizička kultura i zdravi stilovi života od predviđenih 60, jer ostali prijavljeni kandidati  nijesu položili jako zahtjevni prijemni ispit. Na studijskom programu Sportski novinari i treneri popunili smo svih 60 mjesta, koliko je i bilo predviđeno konkursom", rekao je Bojanić.

Njegova očekivanja za studijski godinu koja slijedi su, takođe, veliki broj prijavljenih kandidata u šta uvjerava zainteresovanost i posjećenost već na prvoj onlajn promociji fakulteta.

Na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje najveće interesovanje uvijek vlada za studijski program Fizička kultura i zdravi stilovi života, jer kako navodi, studenti prepoznaju atraktivnost ovog studijskog programa.

"Veliki dio nastave na našem fakultetu realizuje se kao praktična nastava (skijanje, plivanje), aktivnosti u prirodi (rafting, planinarenje, orjentiring, bajking, alpinizam), kao i kolektivni sportovi sa loptom, borilački sportovi, gimnastika, atletika, plesovi", kazao je prodekan Bojanić navodeći da ovi sadržaji imaju specifičnu dinamiku i privlače veliki broj mladih ljudi.

Mogućnosti rada, dodaje on, u dijagnostičkom centru sa sportistima, rekreativcima, osobama treće dobi, doprinose velikom interesovanju budućih studenata.  

"Nakon diplomiranja stečena znanja im omogućavaju rad u obrazovnim institucijama, sportskim organizacijama i klubovima, turističkim kompleksima, rekreativnim organizacijama, sportskim  savezima i slično", kazao je on.

Svršeni srednjoškolci, dodaje prodekan Bojanić, sve više pokazuju interesovanje i za studijski program Sportski novinari i treneri.

Od naredne 2020/21.  studijske godine, kaže prodekan, startuju i dva nova master studijska programa i to Fizička kultura i zdravi stilovi života i Sport fitnes i turizam, na kojima će se polagati prijemni ispiti.

"Pravo na upis na sve studijske programe na našem fakultetu imaju svi svršeni maturanti, iz svih srednjih škola, bilo da se radi o gimnaziji ili stručnim školama", saopštio je on.

Povezana vijest :

https://www.ucg.ac.me/objava/blog/1259/objava/77635-online-promocije-fakulteta-za-sport-i-fizicko-vaspitanje-ponedeljkom-srijedom-i-petkom

 

Medijske objave:

https://www.portalanalitika.me/clanak/fakultet-za-sport-i-fizicko-vaspitanje-ucg-uz-kontinuiran-rad-spreman-za-docek-buducih-studenata

https://mnemagazin.me/2020/05/15/ucg-fakultet-za-sport-i-fizicko-vaspitanje-sprovodi-pripremne-aktivnosti-za-docek-buducih-studenata/

https://www.onogost.me/drustvo/fakultet-za-sport-fizicko-vaspitanje-uz-kontinuiran-rad-spreman-za-docek-buducih-studenata

https://www.mladiniksica.me/fakultet-za-sport-i-fizicko-vaspitanje-ucg-uz-kontinuiran-rad-spreman-za-docek-buducih-studenata/

 

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.