Ženska i muška kadetska košarkaška reprezentacija Crne Gore testirana u Tivtu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Foto 1

Foto 2


Nastavnici Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, obavili su juče u Tivtu antropometrijsko mjerenje ženske i muške kadetske košarkaške reprezentacije.

Nakon obavljenog mjerenja, stručnom štabu su prezentirani individualni podaci o visini tijela, procentualnom sadržaju masti u strukturi tijela, procentualne vrijednosti mišićne mase, koštane mase i parametrima metabolizma članova ove dvije selekcije. Osim toga, izmjerene su i vrijednosti kožnih nabora na pojedinim segmentima tijela.

Članovi stručnog štaba ženske selekcije: selektor Vlado Radović, trener Petar Stojanović i fizioterapeut Petar Stojović prisustvovali su mjerenju i upoznali se sa trenutnim stanjem mladih košarkašica. Selektor Radović je istakao značaj ovakvih mjerenja, i podataka koji značajno usmjeravaju dalji tok trenažnog procesa.

Takođe, kompletan stručni štab muške selekcije: selektor Rajko Krivokapić, treneri Blagota Sekulić i Dražen Antičević i fizioterapeut Petar Stojović prisustvovali su mjerenju i izrazili zahvalnost Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje na saradnji i sprovedenom mjerenju i izrazili zadovoljstvo što su im dobijeni podaci prezentirani i dati za svakog igrača ponaosob, jer će se u skladu sa vrijednostima igrača i mijenjati programiranje individualnih i kolektivnih treninga.

Na okupljanju u Tivtu prisutno je 15 košarkašica i 19 košarkaša, rođenih 2005/6 godine, koji će u narednih desetak dana trenirati u sklopu priprema za takmičenja koja će biti održana naredne godine, jer je FIBA takmičenja za ovo ljeto odložila zbog pojave COVID-a 19.

Mjerenja su obavili nastavnici Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, doc. dr Milovan Ljubojević i doc. dr Danilo Bojanić, i najavili nastavak mjerenja košarkaških selekcija koje se okupljaju ovog ljeta, a sve u cilju dijagnostifikovanja morfološkog statusa najtalentovanijih košarkašica i košarkaša Crne Gore.

 

Medijske objave:

https://www.portalanalitika.me/clanak/zenska-i-muska-kadetska-kosarkaska-reprezentacija-crne-gore-testirane-u-tivtu 

https://www.pobjeda.me/clanak/obavljeno-testiranje-zenske-i-muske-kadetske-reprezentacije

https://www.mladiniksica.me/zenska-i-muska-kadetska-kosarkaska-reprezentacija-crne-gore-testirane-u-tivtu/

https://www.cdm.me/sport/kosarka/testirane-nade-crnogorske-kosarke/ 

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.