Fakultet za sport i fizičko vaspitanje, 04.08.2020

Testirani fudbaleri danilovgradske Iskre - učesnici pretkvalifikacija za ligu EvropeFOTO GALERIJA

 

Profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore su nastavili sa antropometrijskim mjerenjima i obavili testiranje prvotimaca FK Iskre iz Danilovgrada koja se priprema za debitantski nastup na evro-sceni u pretkvalifikacijama za Ligu Evrope.

FK Iskra je osnovana 1919. godine i jedan je od najstarijih klubova u Crnoj Gori. Klub se od sezone 2015/2016. takmiči u Prvoj ligi Crne Gore, a prošlu sezonu je završila na trećem mjestu i obezbijedila pretkvalifikacije za Ligu Evrope.

Testiranjima su prisustvovali i trener fudbalera Iskre Aleksandar Nedović i kondicioni trener mr Dane Žegarac i dobili kompletan uvid u indikatore morfološke dijagnostike, vrijednosti potkožnog masnog tkiva, mišićnog tkiva, hidriranosti organizma, bazalnog metabolizma i kompletnu segmentnu analizu tijela.

Mjerenja su obavili prof. dr Duško Bjelica, doc. dr Jovan Gardašević i dr Ivan Vasiljević.

Profesor Bjelica se zahvalio predsjedniku Blažu Šaranoviću i trenerima FK Iskra iz Danilovgrada i poželio im sreću u debitantskom nastupu u pretkvalifikacijama za Ligu Evrope.

Dijagnostika u sportu je fundament i neizostavan dio procesa planiranja, kontrole i realizacije trenažnog procesa, a parametri koji se dobijaju određenom dijagnostikom su od vitalnog značaja za kreiranje mezociklusa i mikrociklusa, zaključio je profesor Bjelica.

 

Medijske objave:

https://www.antenam.net/drustvo/166848-testirani-fudbaleri-danilovgradske-iskre

https://www.mladiniksica.me/testirani-fudbaleri-danilovgradske-iskre-ucesnici-pretkvalifikacija-za-ligu-evrope/

https://www.portalanalitika.me/clanak/testirani-fudbaleri-danilovgradske-iskre-ucesnici-pretkvalifikacija-za-ligu-evrope

https://www.dan.co.me/?nivo=3&rubrika=Sport&clanak=755321&datum=2020-08-11

 

 

 

Dokumenti

Broj posjeta : 544