Fakultet za sport i fizičko vaspitanje, 08.08.2020

Nikšićani dobijaju fiskulturnu dvoranu za 65. godina uspješnog radaPosebnu zahvalnost, u ime Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, upućujem Vladi Crne Gore i njenom premijeru, gospodinu Dušku Markoviću, koji su prepoznali potrebu mnogih generacija Nikšićkih studenata, imajući u vidu da u gradu pod Trebjesom egzistiraju tri fakulteta, kaže prof. dr Stevo Popovic, dekan fakulteta.

Inače, studenti i profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore iz Nikšića saglasni su da će izgradnjom ove dvorane pored studenata ona koristiti i sportistima Nikšića i Crne Gore, te da će izgradnjom ovog dugo očekivanog objekta, konačno biti zaokružen infrastrukturni projekat koji je započet 2008. godine preseljenjem u novi savremeni objekat tog fakulteta, koji postiže izvanredne rezultate i na nacionalnom i na međunarodnom planu.

Na ovaj način će se san svih generacija, od početka rada studijskog programa fizičke kulture koji je počeo sa radom, davne 1956. godine pa do danas, konačno ostvariti u 2021.godini kada Fakultet za sport i fizičko vaspitanje proslavlja 65. godina uspješnog rada, zaključio je Popović.

Vlada Crne Gore je na poslednjoj sjednici od 6. avgusa uvrstila u listu prioriteta u kapitalnom budžetu izgradnju fiskulturne dvorane Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore što će se prioritetno finansirati u 2021.godini iz kapitalnog budžeta.

Podsjetimo već je urađen glavni izvodjački projekat, a dvorana će se zidati uz zgradu ovog fakulteta.

Medijske objave: 

https://mondo.me/Info/Drustvo/a860819/Niksicani-dobijaju-fiskulturnu-dvoranu-za-65.-godina-uspjesnog-rada.html

https://mina.news/mina-sport/niksicki-fakultet-za-sport-naredne-godine-dobija-fiskulturnu-dvoranu/

https://www.portalanalitika.me/clanak/fakultet-za-sport-i-fizcko-vaspitanje-naredne-godine-dobija-fiskulturnu-dvoranu

https://www.vijesti.me/vijesti/drustvo/458487/niksicki-fakultet-za-sport-i-fizicko-vaspitanje-dobice-fiskulturnu-dvoranu-za-65-godina-uspjesnog-rada

http://www.rtcg.me/vijesti/drustvo/288475/gradice-fiskulturnu-dvoranu-u-niksicu-.html

https://www.rtnk.me/me/dru%C5%A1tvo/fakultet-za-sport-i-fizi%C4%8Cko-vaspitanje-dobija-fiskulturnu-dvoranu/

https://www.mladiniksica.me/niksicani-dobijaju-fiskulturnu-dvoranu-za-65-godina-uspjesnog-rada/

https://www.dan.co.me/?nivo=3&rubrika=Sport&clanak=755344&datum=2020-08-11

https://www.vijesti.me/vijesti/drustvo/461235/niksicani-dobijaju-fiskulturnu-dvoranu

 

Dokumenti

Broj posjeta : 593