POZIV ZA NOVE ČLANOVE UREDNIČKOG ODBORA: Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine




POZIV ZA NOVE ČLANOVE UREDNIČKOG ODBORA: Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine

Rok za prijavu: 15. novembar 2020. godine

Image

O poziciji

Crnogorski časopis za sportsku nauku i medicinu (MJSSM) traži nove članove uredničkog odbora sa izrazitom željom da vode časopis u predstojećem, uzbudljivom periodu razvoja. Navedena pozicija će zahtijevati aktivno angažovanje izabranih kandidata u radu sa časopisom ali i sa akademskom zajednicom, posebno u pružanju pomoći u procesu recenziranja prijavljenih radova. Posjetite početnu stranicu za više informacija i detalja o fokusu i opsegu časopisa (www.mjssm.me).

Uloga Uredničkog odbora je da djeluje kao predstavnik časopisa, blisko sarađujući sa glavnim urednikom i zamjenicima glavnog urednika na promociji sadržaja časopisa i povezivanju sa čitalačkom i autorskom zajednicom časopisa. Očekuje se da uspješni kandidati aktivno sudjeluju i pomognu da se održe i poboljšaju standardi i kvalitet časopisa tako što:

  • učestalo prihvataju da pregledaju radove na poziv glavnog urednika i njima se odmah njima se bave radi osiguranja efikasne obrade istih;
  • predlažu recenzente za radove koje sami ne mogu pregledati;
  • podrže časopis prijavljivanjem sopstvenih rukopisa, kada je to potrebno;
  • ohrabruju kolege da prijavljuju časopisu visokokvalitetne rukopise;
  • aktivno učestvuju u promociji časopisa;
  • prisustvuju virtuelnim sastancima redakcije kada je to moguće;
  • budu predstavnici časopisa; grade, njeguju i razvijaju akademsku zajednicu oko sebe;
  • povećavaju svijest o člancima objavljenim u časopisu u svim relevantnim akademijskim zajednicama i među kolegama;

Ako postanete dio uredničkog odbora časopisa, biće korisno svakom potencijalnom kandidatu tako što će mu omogućiti da izgradi sopstvene mreže, promoviše istraživanja iz oblasti svog interesovanja i postane prepozna kao vodeća ličnost u akademskoj zajednici.

Podnošenje prijave

Ako imate želju da se prijavite na poziciju člana uređivačkog odbora u MJSSM časopisu, kontaktirajte kancelariju časopisa, tako što ćete poslati e-mail u kojem ćete prliožiti vašu biografiju i kratko propratno pismo sa detaljima o tome zašto smatrate da ste adekvatan kandidat, na adresu office@mjssm.me. Propratno pismo ne bi trebalo da bude duže od jedne A4 stranice i trebalo bi da obuhvata detalje o Vašem polju interesovanja kada su istraživačke aktivnosti u pitanju (i mjesto časopisa u njemu), kao i detalje o bilo kom prethodnom relevantnom iskustvu u uređivanju časopisa i sprovođenju recenzijama.

Medijske objave: 

 

https://www.portalanalitika.me/clanak/poziv-za-nove-clanove-urednickog-odbora-montenegrin-journal-of-sports-science-and-medicine

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.