Ambasador Srbije Vladimir Božović posjetio Fakultet za sport i fizičko vaspitanje UCG




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore prof. dr Stevo Popović sastao se danas u Nikšiću sa ambasadorom Srbije NJ.E. dr Vladimirom Božovićem, u skladu sa ciljem jačanja regionalnih veza i partnerstva u zajedničkom korišćenju nastavnih i naučnih kapaciteta.

Dekan Popović je ukazao ambasadoru Božoviću da Fakultet već ima tradicionalno bogatu bilateralnu saradnju sa fakultetima sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu, Nišu i Novom Sadu, kao i  sa Zavodom za sport i medicinu sporta Republike Srbije.

Saradnja se kod svih institucija, istakao je dekan Popović, zasniva na razmjeni iskustava u oblasti nauke, istraživanja i obrazovanja, kako na polju ljudskih resursa, tako i kapaciteta istraživačkih jedinica, centara i laboratorija.

„Novosadski Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja partner je naučne konferencije Crnogoske sportske akademije, koja se organizuje u saradnji sa našim fakultetom. CSA konferencija je mjesto susreta ljudi i ideja iz cijelog svijeta, a osim prepoznatljivih imena naučnika Srbije, učestvovali su i studenti master i doktorskih studija, predstavnici novih generacija koje će gradti buduće mostove saradnje. Za ovako dobru saradnju posebno je zaslužan prof. dr Zoran Milošević, redovni profesor sportskih nauka na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu i pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku djelatnost Vojvodine““, kazao je dekan Popović.

Amabasador dr Vladimir Božović kazao je da je regionalna saradnja veoma bitan element, ne samo na polju visokog obrazovanja već i kao dio procesa evropskih integracija, gdje se umrežavanjem teži ka boljem društvu, u kojem su jedan od stubova upravo visokoškolci. 

"Nadam se da će ta saradnja biti još intenzivnija u vremenu kada se svijet suočava sa pandemijom virusa COVID 19. Svakako da će naučni doprinos biti jači uz podršku svih ostalih društvenih činilaca, učvršćenih kroz programe i projekte bilateralne saradnje. Živimo u vremenu intenzivne razmjene informacija, gdje uvezivanje intelektualnog kapitala igra značajnu ulogu", kazao je dr Božović. 

Ambasadoru je danas predstavljen fakultetski Muzej sporta, kao i rad u Centru za dijagnostiku, u kojem se obavljaju antropometrijska mjerenja vrhunskih sportista u cijelom regionu, uključujući i Srbiju.

Dekan Popović se, na kraju sastanka, zahvalio Ambasadoru  na ukazanoj pažnji i posjeti Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje. 

Sastanku su prisustvovali i doc. dr Bojan Mašanović i poslovni sekretar u kabinetu dekana Tatjana Olivieri.

 

Medijske objave:

https://www.portalanalitika.me/clanak/ambasador-srbije-posjetio-fakultet-za-sport-i-fizicko-vaspitanje-ucg

https://fosmedia.me/infos/drustvo/ambasador-srbije-vladimir-bozovic-posjetio-fakultet-za-sport-i-fizicko-vaspitanje-ucg

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.