Sjutra počinje besplatno sedmodnevno testiranje srednjoškolaca i osnovaca u Univerzitetskom sportsko - kulturnom centru u Podgorici




Sjutra počinje besplatno sedmodnevno testiranje srednjoškolaca i osnovaca u Univerzitetskom sportsko - kulturnom centru u Podgorici

Učenici podgoričkih osnovnih i srednjih škola moći će da se besplatno testiraju, u Univerzitetskom sportsko - kulturnom centru u Podgorici, od 1. do 7. decembra, od 10.00 do 17.00, u organizaciji Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore.

Na provjeru parametara svog metabolizma kroz antropometrijsko mjerenje koje će se organizovati uz strogo poštovanje mjera protiv širenja virusa COVID -19, učenici mogu doći uz pratnju roditelja. Testiraju se učenici I, IV, V i VI razreda i srednjih škola (I i II razred).

Testiranje je u skladu sa najsavremenijim standardima, prilikom čega se koristi inovativna vaga koja radi na principu bioelektrične impedanse za procjenu tjelesne kompozicije.

Mjerenje daje podatke o mišićnoj masi, procentulanim vrijednostima potkožnih masti, mineralnom sastavu kostiju, proteinima u tijelu, indeksu tjelesne mase i parametrima metabolizma. Rezultati mjerenja su daljih smjernica za usklađivanje sa zahtjevima zdravih stilova života i poboljšanja date dobijene slike.

Slično mjerenje je prethodno realizovano u Nikšiću, a biće organizovano i u drugim gradovima, području cijele Crne Gore.

Mjerenja će realizovati mr Pavle Malović, mr Marija Bubanja, mr Dragan Baćović i Erol Vrević, saradnici u nastavi sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje UCG u Nikšiću.

 

Pratite informacije i na društvenim mrežama:

https://www.facebook.com/211216505684171/posts/1820447204761085/

https://www.instagram.com/p/CID6ep2pZre/?igshid=1q56sto8v731r

 

Medijske objave:

https://fosmedia.me/mobile/infos/drustvo/sjutra-pocinje-besplatno-sedmodnevno-testiranje-srednjoskolaca-i-osnovaca-u

https://www.portalanalitika.me/clanak/sjutra-pocinje-besplatno-sedmodnevno-testiranje-srednjoskolaca-i-osnovaca

 

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.