Besplatno testiranje osnovaca i srednjoškolaca i tokom vikenda u SKCUCG u City kvartu u Podgorici




Besplatno testiranje osnovaca i srednjoškolaca i tokom vikenda u SKCUCG u City kvartu u Podgorici

FOTO GALERIJA 1

FOTO GALERIJA 2

FOTO GALERIJA 3

Osnovci i srednjoškoloci će moći besplatno da se testiraju i za dane vikenda, u subotu i nedjelju, u Univerzitetskom sportsko-kulturnom centru u City kvartu, u Podgorici, od 10.00 do 17.00 sati, u okviru istraživačkog projekta koji realizuju predstavnici Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje.

Osnovci I, IV, V i VI razreda, kao i srednjoškolci I i II razreda, mogu doći u prostorije centra, uz pratnju roditelja i dobiti podatke antropometrijskim mjerenjem, uz pomoć inovativne i savremene Tanita vage. 

Pomoću nje se procjenjuje tjelesna kompozicija, odnosno: tjelesna visina, tjelesna masa, procenat potkožnog masnog tkiva, procenat visceralnih masti koje obavijaju unutrašnje organe, odnos mišićne i koštane mase, količina tjelesne vode, broj kalorija tj. koliko iznosi bazalni metabolizam za pojedinca.

Mjerenje se sprovodi u okviru projekta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore koji istražuje trend gojaznosti, nutirtivni status  i  fizičku aktivnosti kod djece i adolescenata u Crnoj Gori kroz antropometrijsko testiranje širom Crne Gore.

Za sada su prikupljeni podaci testiranih osnovaca i srednjoškolaca u Nikšiću, a u toku je testiranje djece iz Podgorice. Dobijeni podaci će se upoređivati i sa rezultatima testiranja vršnjaka iz drugih gradova Crne Gore.

Povezane vijesti:

https://www.ucg.ac.me/objava/blog/1259/objava/96458-fakultet-za-sport-i-fizicko-vaspitanje-ucg-istrazuje-trend-gojaznosti-kod-crnogorske-djece-i-adolescenata

 

Medijske objave:

https://www.portalanalitika.me/clanak/besplatno-testiranje-osnovaca-i-srednjoskolaca-i-tokom-vikenda

https://www.aktuelno.me/crna-gora/besplatno-testiranje-osnovaca-i-srednjoskolaca-i-tokom-vikenda-u-skcucg-u-city-kvartu-u-podgorici/

https://www.mladiniksica.me/besplatno-testiranje-osnovaca-i-srednjoskolaca-i-tokom-vikenda-u-skcucg-u-city-kvartu-u-podgorici/?fbclid=IwAR2pauNDI3x40ih-ShvXQCa-dprQDmNu3U4UOpmpXY_qkZoyZiiszC7QyXY

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.