Rukometašica Ana Milačić diplomirala na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje UCG u Nikšiću




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

FOTO

Proslavljena rukometašica Ana Milačić odbranila je danas završni rad, kao apsolvent studijskog programa Sportski trener, na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, u Nikšiću.

Njen mentor, prof. dr Duško Bjelica, kazao je da mu je služilo na čast da usmjerava rukometašicu Milačić u njenom akademskom radu, u kojem je pokazala zavidnu uspješnost, jednako kao što ga je ostvarila i na terenu.

Milačić već duže vrijeme niže uspjehe u Grčkoj kao najbolja igračica najkvalitetnije rukometne lige u toj zemlji.

Sa grčkim klubom AEK osvojila je duplu krunu, kup i prvenstvo Grčke. Ranije je igrala u Solunu, Nišu, Zagrebu a ponikla je u Budućnosti iz Podgorice.

Dobitnik je nagrade za izuzetne sportske rezultate na međunarodom planu i promociju crnogorskog sporta i vrijednosti koju dodjeljuje naučni časopis Montenegrin Journal Sport and Science Medicine. Riječ je o časopisu međunarodne redakcije, indeksiran u u svjetskim bazama Web of Science i Scopus, a koji, u saizdavaštvu objavljuju Fakultet za sport i fizičko vaspitanje i Crnogorska sportska akademija.

Image

Milačić je kazala da je ponosna što je uspjela da danas osvoji i ovaj pehar znanja i da kruniše još jedan zacrtani put, diplomom Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, koji će joj zasigurno odrediti dalju sportsku karijeru.

Rad na temu „Pregled dosadašnjih istraživanja o rukometu objavljenih u časopisu Sport Mont“, odbranila je pred komisijom u sljedećem sastavu: doc. dr Danilo Bojanić (predsjednik), prof. dr Duško Bjelica (mentor) i doc. dr Jovan Gardašević.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Medijske objave:

https://www.portalanalitika.me/clanak/rukometasica-ana-milacic-diplomirala-na-fakultetu-za-sport-i-fizicko-vaspitanje

https://mina.news/mina-sport/milacic-diplomirala-na-fakultetu-za-sport-i-fizicko-vaspitanje/

https://www.mladiniksica.me/rukometasica-ana-milacic-diplomirala-na-fakultetu-za-sport-i-fizicko-vaspitanje-ucg-u-niksicu/

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.