Humanitarni turnir u šahu




Poštovane koleginice i kolege,

❗Studentsko vijeće Pravnog fakulteta, u saradnji sa Vijećem studenata Ekonomskog fakulteta i Vijećem studenata Fakulteta političkih nauka, organizuje humanitarni turnir u šahu.

♟️Na turniru će učestvovati kako profesori tako i studenti. Tempo po igraču će biti 7 minuta po partiji. Turnir će se održati 19. februara u svečanoj sali Pravnog fakulteta.

🎁Prijava za učešće na turniru se plaća 5  EURA, a sva prikupljena sredstva biće uplaćena fondaciji "Budi human" na račun za pomoć Nataliji Ljumović. Natalija je rođena hitnim carskim rezom u 36.nedelji. Po rođenju nije zaplakala, već je nakon reanimacije hitno prebačena na neonatologiju gdje je intubirana i priključena na aparate za disanje.
Kao posledica nedostatka kiseonika na rođenju, Natalija nema akt gutanja ni sisanja, a hranu uzima isključivo na sondu kroz nos, koju već sada pokušava na sve moguće načine da ukloni, jer joj smeta. Natalija ne ispušta glas jer je u potpunosti afonična.

Kako bi se njeno stanje poboljšalo, potrebni su adekvatni ljekovi koji su dostupni u Makedoniji, i bez kojih nije moguće doprinijeti poboljšanju Natalijinog trenutnog stanja.
Samo zajedničkim snagama, možemo omogućiti ovom petnaestomjesečnom anđelu srećnije djetinjstvo.🎁

📧Prijave studenata se vrše na mail studentskovijecepf@gmail.com pod naslovom "Turnir u šahu". Prikave su otvorene do 18. februara u 12 h nakon  čega će žrijebom biti utvrđeni parovi i runde turnira.

💶Novac za prijavu studenti će biti u prilici da ostave na stolu za registraciju koji će se nalaziti neposredno ispred svečane sale



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.