Program Erasmus+ predstavljen na Pravnom fakultetu u okviru mjeseca Evrope




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore održan događaj u organizaciji Nacionalne Erasmus+ kancelarije, pod nazivom „Novine u okviru narednog ciklusa programa Erasmus+ / Novi pozivi za podnošenje projektnih prijedloga“.

Panelu je prisustvovala dekanka Pravnog fakulteta, Aneta Spaić, direktorka Nacionalne Erasmus+ Kancelarije, Vanja Drljević, kao i šefica Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, Oana Kristina Popa.

„Više od tri decenije Erasmus nudi mogućnosti učenja, rada, napredovanja i volontiranja širem Evropske unije i van nje. Ovaj program je jedan od najboljih programa Evropske unije, koristan je, zabavan, obogaćujući i stvara konekcije i prijateljstva koja mogu trajati zauvijek“, kazala je Ambasadorka Popa.

Ona je napomenula da novi Erasmus program cilja na to da obuhvati oko deset miliona ljudi u narednih sedam godina, dok će programski budžet za ovaj period iznositi preko 26 milijardi eura.

„S obzirom da u maju mjesecu proslavljamo Dan Evrope, i program Erasmus+ zaslužuje da mu se, upravo u okviru ovog mjeseca, posveti posebna pažnja i još jednom ukaže na izvanredne mogućnosti koje ovaj program pruža“, saopštila je koordinatorka Nacionalne Erasmus+ kancelarije, Vanja Drljević.

Drljević je dodala da program Erasmus+ zavređuje pažnju, ne samo ustanova visokog obrazovanja i nadležnih organa u oblasti visokog obrazovanja, već i cjelokupnog crnogorskog društva, o čemu posebno govori i podatak o duplo većem budžetu programa koji je planiran za predstojeći sedmogodišnji period.

„Za posljednje četiri godine u ulozi lidera projekta CABUFAL, ENEMLOS, Jean Monnet, vrijednosti od preko 1 miliona eura, ostvarili smo strateška povezivanja sa 25 partnera na međunarodnom i nacionalnom planu, i u ovu mrežu evropskih projekata aktivno involvirali različite saradnike judikature – sudije, tužioce, advokate, notare, izvršitelje, nekoliko stotina naših studenata i nastavnike svih akademskih zvanja“, kazala je dekanka Spaić.

Ona je istakla da će Pravni fakultet i ubuduće raditi na novim međunarodnim projektnim aktivnostima, internacionalizaciji i insistiranju na temeljnim evropskim vrijednostima i poštovanju postulata akademske odgovornosti.

Povezane vijesti:

https://www.ucg.ac.me/objava/blog/1021/objava/114532-odrzana-prva-aktivnost-u-okviru-dogadaja-mjesec-evrope-mjesec-programa-erasmus

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.