Posjeta kolega iz Maribora Pravnom fakultetu UCG




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U okviru realizacije bilateralnog projekta “Mogućnosti i opravdanost uvođenja sistema neskrivljene odštetne odgovornosti u zdravstveni sistem Slovenije i Crne Gore - komparativna pravna analiza“  koleginice sa Pravnog fakulteta u Mariboru prof. dr Suzana Kraljić (nosilac projekta sa Pravnog fakulteta u Mariboru) i asistentica Katja Drnovšek bile su u radnoj posjeti timu Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore kog čine prof. dr Snežana Miladinović Drobničdoc. dr Draginja Vuksanović Stanković i dr Velibor Korać. Od 7. do 11. septembra 2021. godine timovi angažovani na Projektu imali su niz značajnih sastanaka i, na inicijativu nosioca Projekta sa Pravnog fakulteta UCG prof. dr Snežane Miladinović Drobnič, uspostavili saradnju sa više institucija.

Članovi timova su imali sastanak sa prodekanom za međunarodnu saradnju Pravnog fakulteta prof. dr Vladimirom Savkovićem i više radnih sastanaka koji su imali za cilj analizu ostvarenih i planiranje budućih aktivnosti na realizaciji Projekta.

Članovi timova imali su radne sastanke sa predsjednicom Ljekarske komore CG dr spec. radiologije Žankom Cerović, predsjednikom Advokatske komore Crne Gore Zdravkom Begovićem, kao i sa sudijom Višeg suda i predsjednikom odjeljenja sudske prakse sudijom mr Miodragom Pešićem. Svi sagovornici su izrazili veliko interesovanje i spremnost na saradnju.

Članove timova iz Maribora i Podgorice primio je i njegova ekselencija ambasador Slovenije Gregor Presker. U srdačnom razgovoru gospodin Presker je naglasio da Projekt smatra veoma značajnim i aktuelnim i izrazio spremnost da i Ambasada Slovenije, polazeći od ciljeva postavljenih u Sporazumu o naučnoj i tehničkoj saradnji Vlade Crne Gore i Vlade Republike Slovenije, podrži njegovu realizaciju.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.