Održan sastanak ENEMLOS projektnog tima Pravnog fakulteta UCG




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Na Pravnom fakultetu UCG održan je sastanak rukovodećeg tima projekta ENEMLOS – Legal Clinics in Service of Vulnerable Groups: Enhancing the Employability of Law Students through Practical Education.

Na sastanku su razmatrane aktivnosti koje predstoje, kao i plan daljeg unapređenja projekta, a u fokusu pažnje članova tima našao se Izvještaj EACEA (European Education and Culture Executive Agency)  o projektu, pa su ovom prilikom, u svijetlu datih komentara i preporuka, dogovorene dalje aktivnosti i zadaci. Takođe, na agendi sastanka bila je i predstojeća posjeta Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Tokom ove posjete, predstavnike Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore i neakademskih partnera u projektu ugostiće Pravna klinika Pravnog fakulteta u Zagrebu, gdje će se tim iz Crne Gore edukovati na polju rada pravnih klinika sa tzv. živim klijentima, kroz razmjenu iskustava u kliničkom pravnom obrazovanju i neposrednu opservaciju rada zagrebačke Pravne klinike.

Projekat ENEMLOS podržan je u okviru Erasmus+ programa Izgradnja kapaciteta na polju visokog obrazovanja. U projekat su, pored Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, uključene još dvije eminentne institucije koje se uspješno bave kliničkim pravnim obrazovanjem: Univerzitet Regents u Londonu i Fondacija pravnih klinika Poljske.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.