Panel diskusija na temu "Diskriminacija žena u pravosuđu"




Sa velikim zadovoljstvom vas pozivamo da prisustvujete svečanosti koju Pravni fakultet UCG u saradnji sa Studentskim vijećem Pravnog fakulteta organizuje povodom obilježavanja 10. decembra, Međunarodnog dana ljudskih prava.
 
Ovaj značajan datum obilježićemo temama koje okupiraju pažnju pravne stručne i naučne javnosti, ali i cjelokupnog društva, pružajući bliži uvid u stanje i zaštitu osnovnih ljudskih prava u uslovima savremenog života.
 
Svečanost će se održati 10. decembra , u Amfiteatru I Pravnog fakulteta, sa početkom u 13 časova.
 
Centralna aktivnost događaja će biti panel diskusija na temu "Diskriminacija žena u pravosuđu", a učešće u istoj će uzeti Svetlana Vujanović, sutkinja u penziji, Valentina Pavličić, Zastupnica Crne Gore pri Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu i Ana Perović Vojinović, članica Sudskog savjeta Crne Gore i sutkinja Upravnog suda Crne Gore.
 
Pored diskusije, program čine i muzičko-scenska djela iz opusa crnogorske umjetnosti, u izvedbi mlade crnogorske umjetnice.

Usljed važnosti preduzimanja mjera zaštite od pandemije korona virusa, molimo vas da nam potvrdu vašeg prisustva proslijedite najkasnije do 09. decembra 2021. godine u 17h, putem mejl adrese studentskovijecepf@gmail.com.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.