Pravni fakultet prvi put organizator Pre-Moot susreta u okviru Vis Moot takmičenja 




Pravni fakultet Univerziteta Crne Gore i Vis Moot studentska organizacija ove godine će po prvi put biti domaćini Pre-Moot susreta i pripremnog takmičenja u okviru glavnog takmičenja Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot 2022, međunarodnog takmičenja iz oblasti privredne arbitraže.

Prvi Regionalni Podgorica Pre-Moot održaće se 26. i 27. februara 2022. godine, u prostorijama Pravnog fakulteta, a okupiće takmičarke i takmičare, trenere, profesore i advokate iz Crne Gore i regiona.

Pre-Moot susret će biti otvoren uvodnim predavanjima o temama od značaja za međunarodnu privrednu arbitražu, nakon čega će uslijediti serija takmičarskih rundi u kojima će učešće uzeti timovi iz Sarajeva, Zenice, Banja Luke, Tuzle, Beograda, Zagreba, Skopja i Podgorice. Završnica događaja biće obilježena proglašenjem prvorangirane ekipe i dodjelom sertifikata o učešću, a cjelokupan program će biti održan na engleskom jeziku kao zvaničnom jeziku takmičenja. 

Organizacija prvog Pre-Moot susreta u Podgorici samo je jedan u nizu događaja koje će Pravni fakultet organizovati povodom jubileja od pola vijeka osnivanja Fakulteta koji obilježava ove godine. Pre-Moot se organizuje uz glavnu podršku Pravnog fakulteta, ali i brojnih sponzora i prijatelja Vis Moot Montenegro organizacije, poput advokatskih kancelarija Jovović, Mugoša & Vuković, Harrisons, Schoenherr Attorneys at Law, Vukmirović Mišić Law Firm, Karanović Partners, kao i ERSTE banke Crne Gore i Njemačkog udruženja za međunarodnu saradnju - GIZ (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit).

Tim Pravnog fakulteta čini pet studenata, i to takmičarke Milena Bakić, Sara Pejović, Jovana Popović, odnosno takmičari Vladimir Knežević i Božo Čović, koji su u saradnji sa svojim mentorima i trenerima uspješno okončali pisanu fazu takmičenja i izradu podnesaka za tužioca i tuženu stranu u sporu, a već uveliko se spremaju i za usmenu fazu takmičenja, kroz pripremna online saslušanja sa brojnim timovima iz svijeta i kroz učešće na drugim pre-moot takmičenjima.

https://www.ucg.ac.me/objava/blog/1263/objava/131273-upoznajte-clanove-i-trenere-ovogodisnjeg-vis-moot-tima-pravnog-fakulteta 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.