Kovač- Spaić: Ministarstvo pravde i Pravni fakultet nastavljaju uspješnu saradnju

04.07.2022


Kovač- Spaić: Ministarstvo pravde i Pravni fakultet nastavljaju uspješnu saradnju

Ministar pravde Marko Kovač i dekanica Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore prof. dr Aneta Spaić održali su radni sastanak na kojem su dogovorene buduće aktivnosti koje će doprinijeti boljoj saradnji ove dvije institucije u narednom periodu.

Jedna od tema sastanka je bila i uspostavljnja saradnje i uključivanje studenata master i specijalističklih studija u budućoj obuci u okviru rada Ministarstva pravde nakon planiranog preseljenja u nove prostorije Ministarstva, čime će se steći adekvatni uslovi za realizaciju dogovorenih aktivnosti.

Iz Ministarstva pravde je saopšteno da je ostavljena i mogućnost uključivanja pravnih klinika Pravnog fakulteta u funkciji preventivne asistencije za pružanje pravne pomoći.

U saopštenju se navodi da je iskazana obostrana namjera za intenzivnijom saradnjom u cilju kvalitetnog uključivanja Pravnog fakulteta u cjelokupan rad državne administracije, posebno u dijelu nadležnosti i aktivnosti Ministarstva pravde i crnogorskih pravosudnih organa.

"Samo zajedničkim radom i saradnjom ove dvije visoke institucije možemo ostvariti kontinuitet u obezbjeđivanju kvalitetnog kadra koji će biti budućnost crnogorskog pravosudja i državne uprave", kazali su iz Ministarstva.

Izvor vijesti i fotografije: https://www.vijesti.me/vijesti/drustvo/611406/kovac-spaic-ministarstvo-pravde-i-pravni-fakultet-nastavljaju-uspjesnu-saradnju

 

 

Broj posjeta : 253

Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.