Konkurs za nove članove Vis Moot UCG tima za 2022/23.




Image
Poštovane koleginice i kolege studenti,

Vis Moot organizacija Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore raspisuje konkurs za nove članove/članice tima za 30. Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot 2023. koji će se održati 2023. godine u aprilu, u Beču, Austrija. Riječ je o najprestižnijem takmičenju u bilo kojoj oblasti prava, zbog čega se učešće na Vis Moot takmičenju smatra velikom čašću i privilegijom na bilo kojem univerzitetu na svijetu, a značajno je i kao dio praktičnog iskustva prilikom zapošljavanja.

Vis Moot takmičenje podrazumijeva rješavanje zadatog slučaja povodom spora iz oblasti privrednog prava, preciznije - prava međunarodne prodaje robe, između dva privredna subjekta čije su države potpisnice Konvencije Ujedinjenih nacija o ugovorima o međunarodnoj prodaji robe iz 1980. godine (Bečka konvencija). Odredbe ugovora, koji je dio slučaja, propisuju da će se svaki spor u vezi sa predmetnim ugovorom riješiti u arbitražnom postupku u imaginarnoj državi Danubiji, koja je usvojila UNCITRAL model zakon o međunarodnoj trgovinskoj arbitraži i koja je strana ugovornica Njujorške konvencije o priznanju i izvršenju stranih sudskih i arbitražnih odluka.

Vis Moot tim Univerziteta Crne Gore traži studente koji se trenutno nalaze na trećoj godini osnovnih studija, ili na master studijama. Za učešće na takmičenju je neophodno znanje engleskog jezika.

Trajanje konkursa je od 20. avgusta do 20. septembra, a svi zainteresovani studenti koji žele biti dio tima i steći nezaboravno iskustvo takmičenja i druženja, prijave mogu slati na mail vismoot.montenegro@gmail.com

U prijavi je potrebno navesti ime i prezime, broj indeksa sa osnovnih/master studija, e-mail adresu, kao i broj telefona.

Svi troškovi putovanja na takmičenje u Beču, kao i na pripremna takmičenja u Minhenu, Milanu i Beogradu, su obezbijeđeni uz pomoć Pravnog fakulteta UCG i naših brojnih sponzora.

Vis Moot Montenegro na društvenim mrežama:
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/vis-moot-team-university-of-montenegro/ 
Facebook: https://www.facebook.com/VisMootMontenegro 
Instagram: https://www.instagram.com/vismootmontenegro/
Zvanični sajt takmičenja: https://www.vismoot.org/

Povezane vijesti: https://www.ucg.ac.me/objava.php?blog_id=1263&objava_id=137314

https://www.ucg.ac.me/objava/blog/1263/objava/142473-studenti-pravnog-fakulteta-ucestvovali-na-prestiznom-willem-c-vis-moot-takmicenju 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.