Promovisan naučni zbornik na temu integrisanja rodne ravnopravnosti u univerzitetskoj zajednici




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Promocija knjige „Izazovi integrisanja rodne ravnopravnosti u univerzitetskoj zajednici: Protiv rodno zasnovanog nasilja“ urednica Zilke Spahić-ŠiljakJasne Kovačević i Jasmine Husanović, održana je u ponedjeljak, 21. novembra sa početkom u 9h na Fakultetu političkih nauka.

O knjizi su govorile mr Milena Aćimić-Remiković, saradnica u nastavi na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore i mr Ksenija Rakočević, saradnica u nastavi na Filološkom fakultetu Univerziteta Crne Gore.

U knjizi su predstavljeni rezultati prvog regionalnog istraživanja o rodno zasnovanom nasilju sprovedenom na 18 partnerskih univerziteta u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Srbiji u sklopu projekta UNIGEM. Ovo temeljno kvalitativno i kvantitativno istraživanje ukazalo je u kojoj je mjeri rodno zasnovano nasilje prisutno među univerzitetskom zajednicom. Ovo je prvo regionalno istraživanje o izazovima integrisanja rodne ravnopravnosti i borbe protiv rodno zasnovanog nasilja na univerzitetima koje uključuje studentsku populaciju, nastavni kadar, kao i administrativno osobolje. 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.