Katarina Danilović najbolja studentkinja Pravnog fakulteta za studijsku 2022/23. godinu




Katarina Danilović najbolja studentkinja Pravnog fakulteta za studijsku 2022/23. godinu

"Jako me obradovala informacija da sam dobila nagradu Univerziteta Crne Gore za najboljeg studenta završne godine osnovnih studija. Nagrada je priznanje mog dosadašnjeg truda s obzirom na to da dolazi od onih koji su najrelevantniji da vrednuju kvalitet mog rada, ali i kao podsticaj za savladavanje onoga što slijedi u predstojećim godinama studiranja", riječi su Katarine Danilović (9.26), najbolje studentkinje Pravnog fakulteta UCG za studijsku 2022/23. godinu.

Kada je riječ o odricanju i zalaganju kako bi se postigao navedeni uspjeh, najbolja studentkinja kaže da uvijek sebi treba postaviti prioritete, jer "kad to uradimo onda se zapravo ni ne odričemo ničega jer znamo čemu težimo".

"Uz dobru organizaciju stvarno smatram da se može postići sve, samo treba znati kako isplanirati vrijeme. Studentski život i jeste najljepši period života, te ne treba sebi uskraćivati druženja po kojem ćemo ga pamtiti. Zalaganja ima, naravno, dosta. Treba biti posvećen i uporan, pa i motivisati sebe, ali to ne znači da neki drugi aspekt našeg života treba biti zanemaren", objasnila je ona.

Govoreći o budućim planovima kazala je da bi voljela da završi fakultet u roku i upiše master studije na Pravnom fakultetu u Podgorici, odmah nakon toga.

"Jedan od mojih ciljeva koji sam ispunila bio je da dobijem stipendiju i da studiram negdje van Crne Gore, što sam ostvarila dobivši bilateralnu stipendiju Vlade Republike Hrvatske, tako da ovog semestra studiram na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu", kazala je Katarina i dodala da bi i kada upiše master studija opet aplicirala za neku od stipendija kako bi semestar mogla završiti u inostranstvu.

Studentkinja kaže da se tokom studiranja bavila aktivnostima koje su joj pomogle u sticanju određenih znanja i vještina.

"ELSA (European Law Students association) je organizacija u koju sam učlanjena i preko koje sam imala priliku da prisustvujem suđenjima, seminarima i diskusijama što mi je dosta pomoglo u razumijevanju materije. Pored toga branila sam mnoge seminarske radove na fakultetu preko čega sam detaljnije istraživala određene teme", dodala je Katarina.

Generacijama koje će se u budućnosti opredijeliti za Pravni fakultet UCG upućuje sledeće riječi:

"Znam da sam napravila pravi izbor što sam upisala Pravni fakultet UCG. Preporučila bih ga generacijama koje dolaze, jer pruža široko obrazovanje i nudi mnogo mogućnosti po završenim studijama".



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.