Održan sastanak QB projekta ENEMLOS




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore je 6. decembra 2022 godine održan drugi sastanak QB projekta ENEMLOS. Sastanku su prisustvovali  predstavnici akademskih pratnera sa UCG, Zagreba, Regents u Londonu, Prištine, Peći, Gnjilana, studenti i neakademsko osoblje iz pravosuđa  koje je uključeno u projekat.

Glavne teme su se odnosile na kontrolu kvaliteta projekta, dosadašnje rezultate u trogodišnjem trajanju projekta kao i aktivnosti koje slijede do završetka projekta u novembru naredne godine.  Na sastanku su izložili predložene temate: doc dr Nikola Dožić, dr Juraj Brozović i koordinatorka projekta prof. dr Biljana Đuričin. Sledeći sastanak QB projekta ENEMLOS će se održati krajem proljećnog semestra 2023. godine u Varšavi.

Prisutne na sastanku je ispred pravnog fakulteta pozdravio prodekan za međunarodnu saradnju prof. dr Vladimir Savković ukazujući na značaj projekta ENEMLOS i kroz njega međusobnu saradnju univerzitetskih institucija i povezanost sa pravosuđem.

Enemlos je  jedan od najvećih projekata Pravnog fakulteta UCG, koji je podržan u okviru programa Erasmus+ izgradnja kapaciteta na polju visokog obrazovanja. Ključni ciljevi ovog projekta su modernizacija i usmeravanje postojece nastavne prakse, posebno u praktičnim pravnim disciplinama. Takođe, cilj je i povecavanje kapaciteta na pravnim fakultetima; sticanje novih i razvijanje postojećih pravnih vještina; te uspostavljanje dugoročne i održive saradnje sa pravnim institucijama zemalja učesnica projekta. U krajnjem, važan cilj je i razvijanje interesovanja i motivacije studenata; poboljšanje zapošljivosti studenata prava i omogućavanje široj zajednici - posebno ranjivim klijentima da zaštite svoja prava putem tako što će im se pružiti besplatan pravni savjet.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.