Održane radionice na temu rodne ravnopravnosti i rodno zasnovanog nasilja u okviru projekta UNIGEM




Održane radionice na temu rodne ravnopravnosti i rodno zasnovanog nasilja u okviru projekta UNIGEM

Održane radionice na temu rodne ravnopravnosti i rodno zasnovanog nasilja

na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore u okviru projekta

UNIGEM

University and Gender Mainstreaming

 

Prani fakultet Univerziteta Crne Gore uspješno je sproveo niz radionica na temu rodne ravnopravnosti i rodno zasnovanog nasilja, u sklopu projekta UNIGEM.

Prva, u nizu od tri radionice “Korak nazad za ženska ljudska prava - pravo na abortus u 21.vijeku” održana je 8. decembra 2022.godine. Na radionici je govorila mr Sanja Grbović, saradnica u nastavi na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore.

Druga radionica nosila je naziv “Nasilje nad ženama u praksi Evropskog suda za ljudska prava” i održana je 27. decembra 2022. godine u prostorijama Pravnog Fakulteta Univerziteta Crne Gore. Na radionici je govorio prof. dr Nebojša Vučinić, profesor međunarodnog prava u penziji i bivši sudija Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu.

Posljednja u nizu od tri radionice pod nazivom “Položaj žena u crnogorskom društvu: Da li smo stvarno ravnopravni?” održana je 29. decembra 2022. godine, a na radionici je govorila mr Milena Aćimić Remiković, saradnica u nastavi na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore..



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.