Sastanak PMT-a ENEMLOS-a




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Dana 25.01.2023. godine, u prostorijama Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore održan je sastanak Projektnog tima sa predstavnicima neakademskih partnera. Sastankom je rukovodila kordinatorka projekta, prof. dr Biljana Đuričin.

Na sastanku je bilo riječi o dosadašnoj realizaciji pravnih klinika u toku zimskog semestra 2022/23 školske godine. Prof. dr Đuričin je ukazala na postojanje velikog interesovanja kod studenata za rad na pravnim klinikama i obavijestila je partnere da je u toku zimskog semestra klinike pohađalo 52 studenta. Neakademski partneri su pokazali spremnost da kanališu klijente iz okvira svoje nadležnosti ka pravnim klinikama Pravnog fakulteta UCG kako bi se povećao broj klijenata. Ovaj sastanak je bio prilika da se partnerima uruče Brošure pravnik klinika kako bi došle do lica kojima je potrebna primarna pravna pomoć.

Istovremeno, precizirani su termini obuka koje će biti realizovane tokom predstojećeg ljetnjeg semestra. Na sastanku su sumirane aktivnosti koje su realizovane u toku prethodnog semestra, kao i one koje predstoje do okončanja Projekta.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.