Prijemni ispit za master studije Pravnog fakulteta sjutra




Na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore prijemni ispit za upis na budžetske master studije koji će trajati 40 minuta polagaće se u utorak, 6.oktobra 2020. godine, u 18h.

ImageProdekan za nastavu ovog fakulteta prof. dr Marko Dokić saopštio je da prijemni ispit obuhvata dvije oblasti, oblast opšte kulture i opšte pravničko obrazovanje.

"Na prijemnom ispitu će biti ukupno 50 pitanja, po 25 iz dvije navedene oblasti, a svako pitanje nosiće po jedan poen", kazao je Dokić.

Kada je riječ o minimalnom broju poena koje koje kandidat mora ostvariti da bi bio rangiran, taj broj, kako navodi prodekan, iznosi 25.

"Kandidat mora ostvariti najmanje po 10 bodova iz obje oblasti (opšte kulture i opšteg pravničkog obrazovanja)", objasnio je on i dodao da se bodovanje kandidata vrši sabiranjem broja bodova opšteg uspjeha i uspjeha na prijemnom ispitu.

"Bodovanje se vrši na sljedeći način - opšti uspjeh do 50 bodova, na način da se indeks uspješnosti pomnoži sa 5 i uspjeh na prijemnom ispitu do 50 bodova", rekao je Dokić.

Povezane vijesti: https://www.ucg.ac.me/objava/blog/1263/objava/88816-obavjestenje-polaganje-prijemnog-ispita-za-master-studije

 

Medijske objave:

https://www.cdm.me/drustvo/sjutra-prijemni-ispit-za-master-studije-pravnog-fakulteta/

https://volimpodgoricu.me/2020/10/05/sjutra-polaganje-prijemnog-ispita-za-budzetske-master-studije-pravnog-fakulteta/

https://makanje.me/clanak/3616?fbclid=IwAR08Zmrts7nI9ZBK_krt8acnzYinZAlDGrAV6TQz--DDkopDja3CxMDobJA

https://mnemagazin.me/2020/10/05/ucg-sjutra-prijemni-ispit-za-master-studije-pravnog-fakulteta/

https://fosmedia.me/infos/drustvo/sjutra-prijemni-ispit-za-master-studije-pravnog-fakulteta

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.