Konkurs za najbolji esej na temu „Izazovi zaštite ljudskih prava u kontekstu pandemije COVID-19"




Pravni fakultet Univerziteta Crne Gore u saradnji sa „Međunarodnim rezidualnim mehanizmom za krivične sudove – Program međuuniverzitetske saradnje“, povodom predstojećeg Dana Pravnog fakulteta koji se obilježava 25. decembra, raspisuje Konkurs za najbolji studentski esej na temu "Izazovi zaštite ljudskih prava u kontekstu pandemije COVID-19".

Radovi treba da se ogledaju u sagledavanju izazova u ostvarivanju zaštite ljudskih prava u uslovima krize izazvane pandemijom COVID-19, kritičkom osvrtu na slučajeve utvrđenih i potencijalnih povreda ljudskih prava, naročito zaštite podataka o ličnosti (kao elementa privatnosti), kao i o legitimnim vidovima organičenja ili privremene suspenzije pojedinih ljudskih prava, uz poseban akcenat na očuvanje vrijednosti demokratskog društva.

Autori koji u radu iskažu poseban misaoni i kreativni napor, uz jasne elemente originalnosti i argumentacije, biće bliže mogućnosti da osvoje vrijedne nagrade, o kojima će odlučivati tročlana komisija, i to:

- Prvu nagradu u iznosu od 300 eura
- Drugu nagradu u iznosu od 200 eura
- Treću nagradu u iznosu od 100 eura

Članovi komisije: 

- dekanka prof. dr Aneta Spaić
- prof. dr Marko Dokić
- prof. dr Nebojša Vučinić

Tehnički uslovi koje esej treba da zadovoljava:

- Da ima najmanje 700, a najviše 1000 riječi
- Font Times New Roman 12
- Prored 1,15

 

Radovi se šalju:
- do 23. decembra
- u PDF formatu- na email adresu: rajkadj@ucg.ac.me 

Uz prijavu (ime i prezime, broj telefona), potrebno je priložiti esej i potvrdu o studiranju. Neophodno je da autori budu studenti Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore (svi nivoi studija).

Predstavljanje najboljih esejista i uručenje nagrada biće upriličeno na svečanosti povodom Dana Pravnog fakulteta, 25. decembra.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.