Predstavljamo uspješne alumniste Elektrotehničkog fakulteta: Branko Stojković




Predstavljamo uspješne alumniste Elektrotehničkog fakulteta: Branko Stojković

U grupi uspješnih alumnista Elektrotehničkog fakulteta predstavljamo Branka Stojkovića. Branko Stojković je jedan od najpriznatijih crnogorskih stručnjaka iz oblasti elektroenergetskih sistema i tvorac SCADA sistema koji se uspješno koristi u crnogorskom elektroenergetskom sistemu. Branko Stojković je trenutno na poziciji pomoćnika izvršnog direktora za poslove razvoja CGES-a.

ETF: Završili ste Elektrotehnički fakultet u Podgorici nakon kojeg ste izgradili zavidnu profesionalnu karijeru. Šta nam možete reći o tome koliko je Fakultet uticao na Vaš razvoj, kao i o načinu studiranja nekada i sada, o razlici u mogućnostima koje su pred studentima?

Branko Stojković: ETF je svakako u potpunosti determinisao moj profesionalni  životni put, na čemu sam mu zahvalan. Da opet krećem iz početka isto bih birao.

Danas su sve informacije, samim tim i one potrebne za uspješno studiranje, mnogo pristupačnije  nego nekada, što svakako ide u prilog sadašnjim i budućim studentima. Dakle, mogućnosti i obim saznavanja tokom studija su se drastično povećali,  što predstavlja veliki napredak.

ETF: Broj preduzeća koji zapošljavaju svršene studente Elektrotehničkog fakulteta je sve veći. Da li ste u vrijeme studija bili svjesni značaja inženjerskog zanimanja i mogućnosti zaposlenja nakon studija?

Branko Stojković: Tokom studija bio sam itekako svjestan kvaliteta i značaja elektrotehnike kao oblasti nauke, a bio sam siguran da ću posao lako i brzo naći.

ETF: Kakav je Vaš doživljaj Elektrotehničkog fakulteta danas?

Branko Stojković: Svakako značajna ustanova koja  ”stvara” kadrove sposobne da se sasvim lako i brzo uključe u praktičan rad u ”realnom” životu. Ovo je moj utisak na osnovu iskustva sa brojnim mladim ljudima, svršenim studentima ETF UCG, koji su se zapošljavali u kompaniji u kojoj radim. 

ETF: Šta biste poručili trenutnim i budućim studentima Elektrotehničkog fakulteta?

Branko Stojković: Da ne mijenjaju svoj izbor. Na pravom su mjestu.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.