Najava uspješne saradnje Elektrotehničkog fakulteta i Centralne banke Crne Gore




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Nakon inicijalnog sastanka dekana Elektrotehničkog fakulteta, prof. dr Saše Mujovića i viceguvernerke Centralne banke Crne Gore, dr Zorice Kalezić, na kojem je konstatovana potreba i spremnost dvije važne državne institucije za saradnjom, u svečanoj sali zgrade tehničkih fakulteta održana je prezentacija Centralne banke Crne Gore. Pored viceguvernerke Kalezić, prezentaciji su u ime Centralne banke prisustvovali Ivan  Bošković, direktor Direkcije za platni sistem i finansijske tehnologije i Valentina Bulatović viši savjetnik u Direkciji za platni sistem i finansijske tehnologije.

Osnovni cilj događaja je bio upoznavanje nastavnika i studenata Elektrotehničkog fakulteta sa načinom rada i funkcijom Centralne banke u finansijskom sektoru Crne Gore, kao i sa njihovim ambicioznim razvojnim planovima. Pokazalo se da Centralna banka ima jasnu viziju razvoja baziranu na znanju i primjeni savremenih tehnologija, što predstavlja stimulans za akademsku zajednicu i otvoren poziv za kandidovanje inovativnih ideja i projekata.

U plodnoj diskusiji koja je uslijedila nakon prezentacije, nastavnici i studenti Elektrotehničkog fakulteta su istakli veoma konkretna razmišljanja na temu buduće saradnje, pokazavši visok nivo zainteresovanosti i spremnosti da odgovore na potencijalne zahtjeve Centralne banke Crne Gore i doprinesu stvaranju novih vrijednosti od kojih će najveću korist imati građani Crne Gore.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.